User Tag List

Page 153 of 154 FirstFirst ... 53103143149150151152153154 LastLast
Results 7,601 to 7,650 of 7653

Thread: [Q&A] SBF CB400 Official Q&A Thread 2009 (PLS ASK YOUR QUESTIONS HERE!)

  1. #7601
    Edwardtfr
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Singapore
    Posts
    10
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default



    Hi All,

    Can anyone advise me on the present machine (market) prices as offor the following:
    Honda CB400 SF (1992 -1998)
    Honda CB400 Hyper Vtec (1999 - 2001)
    Honda CB400 Hyper Vtec Spec2 (2002 - 2003)
    Honda CB400 Hyper Vtec Spec3 (2004 - 2007)
    Honda CB400 Hyper Vtec Revo (2008 - Present)

    Thanks!
    Last edited by Edwardtfr; 23-08-2016 at 06:36 PM.

  2. #7602
    Maro
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    1
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    [Q]
    Hi guys. Im the lucky user of cb400sf spec I from Poland. In EU this bike is very exotic. In Poland ther are only 2 Cb400sf

    Now question. Could you kindly tell me is there any body parts such as tail or tank that fits from other Honda bikes? Just wondering cause other Honda bikes such as cb500, cb1300 are available in PL.

     

     
  3. #7603
    superfour2016
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    4
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi Guys,
    I have a superfour spec II. Am planning to service and get the following;

    a) change brake pads (front & rear)
    b) spark plugs - either NGK or Denso
    c) flush radiator & add Engine Ice
    d) OWS 210, 220 & 360
    e) K&N Air Filter

    Can anyone advise me on the price or have any suggestions? Thank you.

  4. #7604
    pals008
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by manbai View Post
    Hi Ah Pek, does it goes the same for other bikes and models, using stock sprocket I mean?
    Bro... Where is the best place to chain the parts and how much the price?

  5. #7605
    richard3121sg
    has no status.
    Class 2B
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    458
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Problem settled
    Last edited by richard3121sg; 13-09-2016 at 03:03 PM.

  6. #7606
    richard3121sg
    has no status.
    Class 2B
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    458
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Problem settled
    Attached Images Attached Images
    Last edited by richard3121sg; 13-09-2016 at 03:04 PM.

  7. #7607
    richard3121sg
    has no status.
    Class 2B
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    458
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Problem settled.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by richard3121sg; 13-09-2016 at 03:01 PM.

  8. #7608
    swimmingships
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    whats the cost to overhaul or even fully rebuild a version s. looking at the market and some are expiring in less than one year?

  9. #7609
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by swimmingships View Post
    whats the cost to overhaul or even fully rebuild a version s. looking at the market and some are expiring in less than one year?
    There is no such things as a "fixed price" for a bike overhaul job. Labor is intensive and so are spare parts acquisition which account for search and travelling time and such. Labor cost may be fixed at a few hundred to thousand in dollars but the again..if only dismantling and assembling is smooth sailing. Parts replacement prices varies..the harder to find parts would surely cost more. The other thing is that you would never know how much it's gonna cost in actual for a bike to be done because the uncertainty of what is damage or need to be replace parts are not seen till the bike is open up from engine to crank case.

    So if you sum all the above..most mototiam would guess their prices..easily around $1.5k to $3.5K for a Super4 Ver S...the more torok the bike..more expensive (buyt not necessary) from sound to outlook base on external assessment only.

    Nothing last forever but if u want to keep your bike for a few years more..there are better ways of course without spending so much.

    PM me if you need any further advise.
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

  10. #7610
    chumshood
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    [Q]
    Hi guys,
    Ver s 99'.
    Turn on ignition, no lights came on. IU works fine. Checked fuse and it looks okay still. Push start also dont work. I changed battery about last week.

    Just wondering if its the ignition problem? Or....?
    Anyone knows?
    Last edited by chumshood; 23-10-2016 at 05:53 PM.

  11. #7611
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by chumshood View Post
    [Q]
    Hi guys,
    Ver s 99'.
    Turn on ignition, no lights came on. IU works fine. Checked fuse and it looks okay still. Push start also dont work. I changed battery about last week.

    Just wondering if its the ignition problem? Or....?
    Anyone knows?
    Nothing to do with ignition..if there is, ur bike can't even start to crank and nothing to do with IU (it's always connected direct and has its own fuse). Ok..what fuse did you checked?
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

     

     
  12. #7612
    muzzyfuzzy
    is too busy dancing
    Class 2B
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    221
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi all wondering if anyone can help me...

    Spec 3, 11 year old bike. Put in key, turn key to right, got headlight and every signal works (including high beam, hazard light) iu also works. Once i press the e-start button, no headlight, no sound. No cranking at all. Hold the e-start button also same thing.

    Release e-start, all the lights work again. Sometimes if I wait a while keep pressing e-start, will crank and if I lucky it starts. Tonight... Not so lucky, try half an hour cannot start. No way for bike to start. Any solutions experts?

  13. #7613
    alexbong
    CB400 VTEC SpecIII
    P Plate alexbong's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    101
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Check your battery

    Quote Originally Posted by muzzyfuzzy View Post
    Hi all wondering if anyone can help me...

    Spec 3, 11 year old bike. Put in key, turn key to right, got headlight and every signal works (including high beam, hazard light) iu also works. Once i press the e-start button, no headlight, no sound. No cranking at all. Hold the e-start button also same thing.

    Release e-start, all the lights work again. Sometimes if I wait a while keep pressing e-start, will crank and if I lucky it starts. Tonight... Not so lucky, try half an hour cannot start. No way for bike to start. Any solutions experts?
    CHECK YOUR BATTERY WITH MULTIMETER SEE IF VOLTAGE TOO LOW MEAN BATTERY GONE. CHANGE IT. ard 12V good. below 10V bye bye battery.
    Riding Since 198+:
    Honda C70, Yamaha 100 Sport, Suzuki BEST 110
    Suzuki Panther 150, Yamaha 125 Antolo Scramble
    YAMAHA LC135 YPVS (Trade in) 1997
    YAMAHA RXZ135 (Trade in) 1998
    HONDA WAVE 110 (Trade in) 2000
    HONDA CBR150 Repsol (Trade in) 2004
    HONDA CB400 Super Four Spec 3 Spec III (Trade in) 2010
    HONDA CB400X 2014

  14. #7614
    muzzyfuzzy
    is too busy dancing
    Class 2B
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    221
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by alexbong View Post
    CHECK YOUR BATTERY WITH MULTIMETER SEE IF VOLTAGE TOO LOW MEAN BATTERY GONE. CHANGE IT. ard 12V good. below 10V bye bye battery.
    Thanks alexbong...

    I just changed my battery in 5 months ago... could it be another problem that led to the battery not charging?

  15. #7615
    alexbong
    CB400 VTEC SpecIII
    P Plate alexbong's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    101
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by muzzyfuzzy View Post
    Thanks alexbong...

    I just changed my battery in 5 months ago... could it be another problem that led to the battery not charging?
    Still, prefer u to check with multimeter 1st. see the reading save the guess work. try spray some WD40 into ur right control switches like engine cut-off switch, hazard light switch, then play on off those switches a bit.

    Check the starter metor carbon if can. try use something lightly knock-knock it a bit the starter motor.

    if ur bike still no charge the battery u might want to find mechanic check the alternator.

    good luck!!
    Riding Since 198+:
    Honda C70, Yamaha 100 Sport, Suzuki BEST 110
    Suzuki Panther 150, Yamaha 125 Antolo Scramble
    YAMAHA LC135 YPVS (Trade in) 1997
    YAMAHA RXZ135 (Trade in) 1998
    HONDA WAVE 110 (Trade in) 2000
    HONDA CBR150 Repsol (Trade in) 2004
    HONDA CB400 Super Four Spec 3 Spec III (Trade in) 2010
    HONDA CB400X 2014

  16. #7616
    muzzyfuzzy
    is too busy dancing
    Class 2B
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    221
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by alexbong View Post
    Still, prefer u to check with multimeter 1st. see the reading save the guess work. try spray some WD40 into ur right control switches like engine cut-off switch, hazard light switch, then play on off those switches a bit.

    Check the starter metor carbon if can. try use something lightly knock-knock it a bit the starter motor.

    if ur bike still no charge the battery u might want to find mechanic check the alternator.

    good luck!!
    Well mechanic changed my rectifier... so far so good. Will update again if any more problems. Voltage still around 12V so I guess that means battery is still healthy.

  17. #7617
    piyan89
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    1
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    hi how do i do a proper run in manually?

  18. #7618
    melvismt
    has no status.
    L Plate melvismt's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    35
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi all rider/mechanics
    My spec 3 got tak tak tak sound from engine part, what's the problem ?

  19. #7619
    Burnout69
    is BAcK!
    SBF CB400s Burnout69's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia
    Posts
    456
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi bros,
    Quick question, I've been trying to remove the tank from my s4 revo 2010, by looking at the previous posts, there is a cable below which i couldnt remove, any bros can help out?under tank cable.jpg
    Lets just Ride & Have FUN!!!

  20. #7620
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    atank.jpg See image for your further action.
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

  21. #7621
    Burnout69
    is BAcK!
    SBF CB400s Burnout69's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia
    Posts
    456
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Ah Pek View Post
    atank.jpg See image for your further action.
    Thanks boss! i"ll give it a try, pretty much everything here is DIY
    Lets just Ride & Have FUN!!!

     

     
  22. #7622
    Burnout69
    is BAcK!
    SBF CB400s Burnout69's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia
    Posts
    456
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    hi guys,
    IMG_5130.jpgManage to remove the clip and the 2 small tubes, left one big one which i have no idea to remove. Any help please?
    Lets just Ride & Have FUN!!!

  23. #7623
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Burnout69 View Post
    hi guys,
    IMG_5130.jpgManage to remove the clip and the 2 small tubes, left one big one which i have no idea to remove. Any help please?
    Just squeeze the two end of the green plastic to level the front catch while holding and pulling off the black fuel rubber hose. May have to twist and turn a bit to align..not easy but after many practice..u get the hang of it. There will be some fuel leakage once the tube comes off..so don't panick. Putting back is same..have to align the green plastic with the rubber hose head and push to snap it in..hear a click. If it doesn't seat in right, when u start the bike..the rubber fuel hose will shoot out and fuel will spill endlessly..just switch off to stop it. Good luck.
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

  24. #7624
    Burnout69
    is BAcK!
    SBF CB400s Burnout69's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia
    Posts
    456
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    IMG_5130.jpg You mean just squeeze the green thingy and pull back?
    Quote Originally Posted by Ah Pek View Post
    Just squeeze the two end of the green plastic to level the front catch while holding and pulling off the black fuel rubber hose. May have to twist and turn a bit to align..not easy but after many practice..u get the hang of it. There will be some fuel leakage once the tube comes off..so don't panick. Putting back is same..have to align the green plastic with the rubber hose head and push to snap it in..hear a click. If it doesn't seat in right, when u start the bike..the rubber fuel hose will shoot out and fuel will spill endlessly..just switch off to stop it. Good luck.
    Lets just Ride & Have FUN!!!

  25. #7625
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    The green thing is like a locking clip latch. Squeeze both ends so it straighten and level up with the rubber hose head connector..then pull the black connector.
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

  26. #7626
    amilahetti
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    1
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Q. Hi can you please tell me the Head bolt torque and cam cover bolt torque of CB400SF Vtech 2.

  27. #7627
    Pluvius
    has no status.
    Class 2B Pluvius's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    235
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    hi, does anyone knows if cb400 revo have a fan at the front side of the bike like vtec 1,2,3 to cool it down ?

  28. #7628
    Asyonkz
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    2
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hello all,
    Currently I ride a Spec 2 (2002)
    I have questions for the ideal RPM number when idling stop..
    Should be around 1000, 2000 or some more thousand RPM??
    if unstable it makes the engine sound not good leh..
    Unstable RPM for the exactly problem.. Up and down especially when first start-up the engine.

    And how to fix 'em? Is it bcz the Carb things or any else??
    Thanks
    Regards
    Last edited by Asyonkz; 07-06-2017 at 11:31 PM.

  29. #7629
    Asyonkz
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    2
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    double post
    Last edited by Asyonkz; 07-06-2017 at 11:30 PM.

  30. #7630
    Zhi Ming
    rides a TA200
    Class 2A Zhi Ming's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Singapore North
    Posts
    542
    Feedback Score
    4 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Hi All, anyone knows where to buy the windshield for spec 2? thanks !
    12 Jun 2008 - Class 2B
    28 Jun 2008 - Honda Phantom TA 200 (COE 11/3/17)
    17 Jan 2009 - Class 3
    27 Oct 2009 - Class 2A
    28 May 2016 - Yamaha Fino 115 (COE 04/8/24)
    9 June 2017 - Honda CB400 Spec 2 (COE 02/1/23)

  31. #7631
    quickster212
    has no status.
    L Plate quickster212's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    manila, philippines
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    hi guys. i have a 2005 super four spec 3 with 60,000 km on the clock.

    lately i have been having trouble starting the bike because the HISS light will not turn off. so the starter just keeps spinning, but the motor won't fire.

    any ideas or suggestions would be super helpful.

    thanks.

    quick
    guns don't kill people; chuck norris kills people

     

     
  32. #7632
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by quickster212 View Post
    hi guys. i have a 2005 super four spec 3 with 60,000 km on the clock.

    lately i have been having trouble starting the bike because the HISS light will not turn off. so the starter just keeps spinning, but the motor won't fire.

    any ideas or suggestions would be super helpful.

    thanks.

    quick
    It's likely the software in your key is corrupted..need reprogramming. If you have a spare key..try it. There was a case I encountered like yours from one of the rider in the past that has this problem..the key he use was a spare..but when use original..all is well. Good luck bro.
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

  33. #7633
    Jumpingbeanns
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    5
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi guys, recently took over a spec 1 . Today i notice there was some leaks on the left near the gear shifter area. Any idea what is it ? EO Leaking ??


  34. #7634
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Jumpingbeanns View Post
    Hi guys, recently took over a spec 1 . Today i notice there was some leaks on the left near the gear shifter area. Any idea what is it ? EO Leaking ??

    No photo..don't think anyone can help you if it's eo or coolant. However..if you had just oiled your chain..it's just over excess oil lube dripping. If you have not, it's your gear shift lever oil seal worn..need to change..15-20 mins job..just have the O-ring seal replaced..cost fro $6 - $12 depending on the shop rental and mechanic pay. If it's coolant..just that your coolant over flow if the coolant reservoir top up is too high when its hot.
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

  35. #7635
    Jumpingbeanns
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    5
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thanks for the prompt reply ! hmmi have reuploaded the pictures. Don't think it's my chain since i just change it ..

    1)


    2)

  36. #7636
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Jumpingbeanns View Post
    thanks for the prompt reply ! hmmi have reuploaded the pictures. Don't think it's my chain since i just change it ..


    1)


    2)
    Did you oil the chain or the mech oiled for you after changing? base on your first photo..could be rusty or contaminated coolant leaking from the coolant ball joint unit or the host. Best bring to experience mechanic like Ah Chong to have a look at it. Check if your coolant reservoir level is dropping after than usual. If possible..run the engine and see where the leak is from and use your fingers to feel if it's oil or water.
    Last edited by Ah Pek; 07-07-2017 at 06:51 PM.
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

  37. #7637
    quickster212
    has no status.
    L Plate quickster212's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    manila, philippines
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Ah Pek View Post
    It's likely the software in your key is corrupted..need reprogramming. If you have a spare key..try it. There was a case I encountered like yours from one of the rider in the past that has this problem..the key he use was a spare..but when use original..all is well. Good luck bro.
    hi ah pek.

    thanks for the info! i gave the spare key to the mech, and with a little fiddling, the bike started right up!!

    now all i have to do is have a spare key made or have the old one reprogrammed.

    thanks again.
    guns don't kill people; chuck norris kills people

  38. #7638
    digitaly
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    May 2008
    Posts
    4
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi all! Anyone knows if I can upgrade my tail on my NC31 1992 with this one? https://www.aliexpress.com/item/8-Pi...04c6227e&tpp=1

  39. #7639
    Jumpingbeanns
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    5
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi Ah Pek, Rectified the issue alr it was the CDI. But new problem, went to service my bike last week and changed EO,plug and oil filter. After that the mechanic had problem starting the bike, he told me i had low fuel left that's why couldn't start my fuel gauge had 2 bars left. I went to top up a $10 fuel afterwards about 1 bar more and after travelling for 30mins on the expressway and parked in a shopping mall carpark to run some errand i encounter the same issue again couldn't start bike i had 2 bars of fuel left, i tried push start didn't worked as well . so i pushed it to a nearby petrol station this time i pump full tank.

    Getting really paranoid thinking the mech "Done something" to my bike, Is my fuel sensor broken ? Previously i had no issue starting the bike even when my bike is on 2,1 or in reserve ...

  40. #7640
    mrwaynetan
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    4
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi all, may I get some advice on which spec cb400 should I get??

    My friend recommended me to get spec 3 cb400 as it is the newest carb model and the parts will be newer as well. But as I browse through, spec 3 is really way more expensive compared to spec 1 and spec 2. Is spec 3 really worth the additional $$?? All I am looking for is less problem during the long haul of owning the bike. Vtec open at which rpm doesn't matter to me. Need some advice from senior thanks!

  41. #7641
    scouser23
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    14
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by mrwaynetan View Post
    Hi all, may I get some advice on which spec cb400 should I get??

    My friend recommended me to get spec 3 cb400 as it is the newest carb model and the parts will be newer as well. But as I browse through, spec 3 is really way more expensive compared to spec 1 and spec 2. Is spec 3 really worth the additional $$?? All I am looking for is less problem during the long haul of owning the bike. Vtec open at which rpm doesn't matter to me. Need some advice from senior thanks!
    CB400 spec 3 is the most reliable of all the CB400 family at this point of time.It is carbs model so parts,servicing and maintenance is definitely more economical and reliable than revo which has some issues.I recently saw a revo going for injectors replacement at the famous mototiam at ubi which cost $1000plus! Spec 3 of course afterall is an old bike model with the last batch being produced in 2008.
    Its defintely worth the money as it really gives you a piece of mind in maintensnce compared to other class 2A and even 2B models.But it takes well abit of fortune to find a really really good condition spec 3.

     

     
  42. #7642
    Begonez
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    2
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi guys im new here. May I ask if cb400 revo abs Is it the same vtec as spec 3?
    Does it has vtec ?

  43. #7643
    Bothak
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    6
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi guys, so recently i think on Sunday, I had problem starting the bike. When i press the start switch, can hear a 'tok' sound and it does not start. So i had to run start the bike. Sunday was the first time it happened. So sometimes the bike starts fine but sometimes need to run start.

    Apart from that, the IU also sometimes work and sometimes does not. I rode the bike to Racewerkz and the mechanic knocked something then the bike can start liao. He told me is either the starter carbon or the starter motor? He said that I can replace the starter carbon first then see how it goes or can just change the whole thing. He said that changing the starter carbon would be $120 and if want to change the whole thing would be $400. The mechanic was not sure abt the IU issue.

    So i would like to check if the starter is the issue here? And if it is right, is the price the normal or is it too much?
    Any idea abt why the IU sometime work and sometime doesnt? Can i go VICOM and just get it checked?

    I ride a spec 3 btw.

  44. #7644
    moonlight
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    47
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    hiya!
    may i know where i can purchase antislip handlerbar grip??

  45. #7645
    rvd
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    1
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi all, I have an issue with my CB400 Spec 2. Whilst changing my headlight bulb, I happened to push the wires in back a little to fit back the headlight. When I did that, my signal pole lights, speedometer light and speedometer function went off. I am still able to start my bike and the headlight can be switched on. Upon closer inspection of the wires in the harness, I am able to see that some wires have been melted off and are frayed from wear and tear. I guess when i pushed back the wires, it broke off and the power to some of the functions I mentioned above got affected.

    My question is, how do I about fixing this issue? Is this just a harness change issue and if so how much do you think it will cost and where do you recommend I go? Many thanks for your help!

    Cheers.

  46. #7646
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by rvd View Post
    Hi all, I have an issue with my CB400 Spec 2. Whilst changing my headlight bulb, I happened to push the wires in back a little to fit back the headlight. When I did that, my signal pole lights, speedometer light and speedometer function went off. I am still able to start my bike and the headlight can be switched on. Upon closer inspection of the wires in the harness, I am able to see that some wires have been melted off and are frayed from wear and tear. I guess when i pushed back the wires, it broke off and the power to some of the functions I mentioned above got affected.

    My question is, how do I about fixing this issue? Is this just a harness change issue and if so how much do you think it will cost and where do you recommend I go? Many thanks for your help!

    Cheers.
    Take off your seat. Take the left cover off and you see a small black plastic fuse box. Squeeze the catch and open the box. You see there is a label on the back of the cover indicating which fuse for what function. As for your case..bike won't start is your "iginition" and the "signal pole lights, speedometer light and speedometer"..all is another fuse. This are red in color code and mean 5 AMPs rating only..just have them replaced. Look carefully if u have unused spare fuses inside..normally there is one or two..depends. If do not have..take out the last end fuse which is for "fan"..use that to replaced the iginition blown fuse and ride to Mustaff or LAB and get the fuses..cheap at 20 cents to 50 cents a piece. U can also use a strand of thin wire and wrapped across the fuse two end fuse connections blade as a temporary solution. Good luck and ride safe.Cheers!
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

  47. #7647
    BoomBoomTime
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi bros, I have a problem with my spec 1, when starting the bike up after a day or two, the engine somehow is unable to warm up even though I rev is constantly for a solid 10-15mins. It will still stall at neutral when i'm at a junction even though i've been riding for a good 20+ mins. Next, i'm unable to throttle past 60-70km/hr and the rpm meter wont go above 5k. I've been to 2 mechanics and one told me it was spark plugs issue (So I changed the plugs) and the other one simply said electronic problem. However, even after changing plugs this problem still persisting so if anyone can help me will be good. Thanks!

  48. #7648
    Ah Pek
    has no status.
    SBF Lacer Ah Pek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hougang/Serangoon North/ AMK
    Posts
    6,702
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by BoomBoomTime View Post
    Hi bros, I have a problem with my spec 1, when starting the bike up after a day or two, the engine somehow is unable to warm up even though I rev is constantly for a solid 10-15mins. It will still stall at neutral when i'm at a junction even though i've been riding for a good 20+ mins. Next, i'm unable to throttle past 60-70km/hr and the rpm meter wont go above 5k. I've been to 2 mechanics and one told me it was spark plugs issue (So I changed the plugs) and the other one simply said electronic problem. However, even after changing plugs this problem still persisting so if anyone can help me will be good. Thanks!
    Go to Planet Motor and look for Ah Chong..he should be familiar with such problem. Could be faulty neutral switch near under the side stand that may need replacement or rev sensor faulty.
    Stupid Hurts!.Speed doesn't kill, mistakes does
    BEER!...it's cheaper than fuel now! DRINK!..DON'T RIDE!

  49. #7649
    BoomBoomTime
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Ah Pek View Post
    Go to Planet Motor and look for Ah Chong..he should be familiar with such problem. Could be faulty neutral switch near under the side stand that may need replacement or rev sensor faulty.

    I haven't been to Ah Chong but this problem is still persisting.. Now the issue is my throttle feels very sluggish and I hit vtec at very low speeds. Example: 1st gear drag till 25 hit vtec already and at last gear (6th) I'm going at 80km/h and feeling the whirring sound & heat of vtec in the engine coming on already so I need to cruise at 60-70kmph.. I usually go JB Ahboy to settle my servicing all but this seems like a much bigger issue than just a sensor. If u got any of such cases before pls feel free to advice.. thank you Ah Pek.

  50. #7650
    Yoga Teguh
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    1
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hiiii Guys... Do you know where i can buy speedometer honda cb 400 sf 98 ?

Page 153 of 154 FirstFirst ... 53103143149150151152153154 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •