User Tag List

Results 1 to 14 of 14

Thread: Signal lights light up and flashes only when engine is running at a high RPM

  1. #1
    crazydj
    is the Master of Magical Fuel Penguins
    TeePee crazydj's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3,505
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Exclamation Signal lights light up and flashes only when engine is running at a high RPM



    Hi guys!

    How is everyone? It has been a long time since i participated actively in this forum!

    Quick question, like in the title. My YBR125 signal lights light up and flashes only when engine is running at a high RPM. In other words, when i turn on the turn signal, it doesn't light up but when i rev the engine at a high RPM or when i riding expressway 3/4 throttle, the signal light will light up and start blinking. If engine not running at high RPM, the signal light would not light up at all. The battery has been changed to a brand new one but the same problem still persists. Headlight, brakelight, all everything is okay.

    Any ideas on what could be the problem guys? Thanks.
    [2005 Yamaha YBR 125]


  2. #2
    Hydher
    Is selling his GSXR1000
    SBF Phantom Knights Hydher's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    3,551
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    you can start with the signal relay. Buy off ebay lah.
    Dragstar 400 classic & Zx6r

     

     
  3. #3
    kaiq
    has no status.
    TeePee
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    2,792
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I dun know anything so I am guessing. High rev => higher current right? (my assumption). Sounds like electrical problem, maybe can try swopping the fuse, checking the replay for starters.

  4. #4
    crazydj
    is the Master of Magical Fuel Penguins
    TeePee crazydj's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3,505
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Hmm, i removed the signal relax and the connectors were rather rusty. I went to WD-40 the crap out of it and wire brush the connectors. It seems fine now, but i need to take it out for a spin to be sure. Will update you guys in due course. Thanks!
    [2005 Yamaha YBR 125]


  5. #5
    MATT
    has no status.
    P Plate
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    66
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    signal relay wiring looose???

  6. #6
    crazydj
    is the Master of Magical Fuel Penguins
    TeePee crazydj's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3,505
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Dont think so. Problem came back though. You think i can buy a new relay and everything settled? Or does anyone know how to check a relay with a voltmeter?
    [2005 Yamaha YBR 125]


  7. #7
    duo
    would rather be a troll than the champion..
    SBF Lacer duo's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5,156
    Feedback Score
    8 (100%)
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Not too sure what is wrong but usually it is the battery. Since you said that you have changed to a new battery then I would suggest monitoring the voltage of the battery before and after rides. Also check the wiring of your bike. Sometimes this could be the cause of some loose wiring. There maybe other major problems causing this but it would be better to start with the nitty gritty possibilities first. What was the last thing you replaced/added before this happened? Just start from there.

  8. #8
    Hydher
    Is selling his GSXR1000
    SBF Phantom Knights Hydher's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    3,551
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    change relay lahhhhhhhhhhhhhhh
    Dragstar 400 classic & Zx6r

  9. #9
    crazydj
    is the Master of Magical Fuel Penguins
    TeePee crazydj's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3,505
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Hydher View Post
    change relay lahhhhhhhhhhhhhhh
    I no time to buy la bro...
    [2005 Yamaha YBR 125]


  10. #10
    kaiq
    has no status.
    TeePee
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    2,792
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Call bike shop to order then self collect. Go home got time then fix.

  11. #11
    ticks
    is learning supermoto
    TeePee ticks's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    West
    Posts
    2,356
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Or go borrow one relay from another bike just to test. How's your charging eh..? I would first check the voltage at idling when the signal lights aren't working then rev the engine and see the voltage when the signal lights ARE working.
    Fyi u use the ammeter to check the relay and not volt meter. But u need a 12v supply to short to solenoid and check if your be got continuity across the other 2 pins. Maybe YouTube will give u a clearer picture.
    Ride fast..ride safe..don't crash...

     

     
  12. #12
    crazydj
    is the Master of Magical Fuel Penguins
    TeePee crazydj's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3,505
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by ticks View Post
    Or go borrow one relay from another bike just to test. How's your charging eh..? I would first check the voltage at idling when the signal lights aren't working then rev the engine and see the voltage when the signal lights ARE working.
    Fyi u use the ammeter to check the relay and not volt meter. But u need a 12v supply to short to solenoid and check if your be got continuity across the other 2 pins. Maybe YouTube will give u a clearer picture.
    Voltage at idling and revving is fine. It could be the wiring though. Sometimes the light flashes, sometimes they dont, and this happens randomly. Hmm...
    [2005 Yamaha YBR 125]


  13. #13
    captain_des
    has no status.
    TeePee captain_des's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    your girlfriend's place :)
    Posts
    2,943
    Feedback Score
    3 (100%)
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Get your ha ds on a used switch and test. If problem persist. It could be the coil
    looking for drz parts, any parts will do!

  14. #14
    tanghao
    has no status.
    L Plate
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    4
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Call bike shop to order then self collect. Go home got time then fix.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •