Jump to content
  • Join SingaporeBikes.com today! Where Singapore Bikers Unite!

    Thank you for visiting SingaporeBikes.com - the largest website in Singapore dedicated to all things related to motorcycles and biking in general.

    Join us today as a member to enjoy all the features of the website such as:

    • Forums
    • Blogs
    • Picture/Video Gallery
    • Motorcycle Clubs
    • Event Calendar
    • and many more!

    Registering is free and takes less than 30 seconds! Join us today to share information, discuss about your modifications, and ask questions about your bike in general.

    Thank you for being a part of SingaporeBikes.com!

[Group] Home Of The S4Melayu Riders { S4M }


Recommended Posts

ooh...brape dorang charge and kat kedai mane yang blh buat?tapi bile da mod,ade difference die tak?

 

lupe pulak nak tanye..knape kau tak nak mod ar?

 

2 kali post lak..

http://i170.photobucket.com/albums/u241/danny2913/1.jpg

 

Where is RaaZ Now???

 

Life Is A Journey... Enjoy The Trip...

Link to post
Share on other sites
  • Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Senang je.. itu pipe yoshi punya botol' date=' dalam mod.. dulu S4 aku, mech aku nak buat kan, tapi aku taknk..[/quote']

 

Kalau tak nak mod ada another solution for Yoshi pipe.....

 

Gi clear tu pipe kat NSHWY. Lepas tu while it's hot spray sikit wd40 inside the pipe. Let it cool down. Then ram lagi..... Pecahkan dia punye fibre.

 

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

http://www.moto-station.com/ttesimages/motodivers/nouveautes2006/BMW_R1200GS_Adventure_acpz.jpg

1998 WR200 FR****M

2000 Hornet 250 FS****S

2007 Gilera SP FS****T

2007 Honda Super 4 Version S FQ****H

2008 Fazer 600S FZ****U

2009 CBR 1100XX Super Blackbird FZ***U

2011 BMW GS 1200 Adventure FBB****H

2013 Gilera VXR 200 FBB****H

Link to post
Share on other sites

Fuyoo!!..da lama tak nampak S4M nye thread rancak mcm gini...

 

Menjawab issue pipe?...Selalunye yang HARAM tu lah yang best...

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582610_512257702123995_1975741852_n.jpg

 

"Irreplaceable"

Link to post
Share on other sites
ooh...brape dorang charge and kat kedai mane yang blh buat?tapi bile da mod,ade difference die tak?

 

Fuyoo!!..da lama tak nampak S4M nye thread rancak mcm gini...

 

Menjawab issue pipe?...Selalunye yang HARAM tu lah yang best...

 

Betul2.. yang HARAM tu yang best kan.. haha.. Kalau haram punya "2 Bro" kan yang paling garau??

http://i170.photobucket.com/albums/u241/danny2913/1.jpg

 

Where is RaaZ Now???

 

Life Is A Journey... Enjoy The Trip...

Link to post
Share on other sites
Kalau tak nak mod ada another solution for Yoshi pipe.....

 

Gi clear tu pipe kat NSHWY. Lepas tu while it's hot spray sikit wd40 inside the pipe. Let it cool down. Then ram lagi..... Pecahkan dia punye fibre.

 

ooh..lain daripade NSHWY,dlm singapore kat mane yang blh clear fibre?

Link to post
Share on other sites
ooh..lain daripade NSHWY,dlm singapore kat mane yang blh clear fibre?

 

Rajin2 ler pi touring...kalau pat singapore standby lesen gantung je...

 

HARAM memang HARAM jbatracer..duit pon nak kene standby tu goverment..HAHAHA!!!

 

Mcm orang cakap...MAU BRANI AJA!...

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582610_512257702123995_1975741852_n.jpg

 

"Irreplaceable"

Link to post
Share on other sites
Fuyoo!!..da lama tak nampak S4M nye thread rancak mcm gini...

 

Menjawab issue pipe?...Selalunye yang HARAM tu lah yang best...

 

Rajin2 ler pi touring...kalau pat singapore standby lesen gantung je...

 

BTL,BTL,BTL....HEHE!!!

 

Mcm orang cakap...MAU BRANI AJA!...

 

nak buat takot..tak buat bunyi pipe tak kuat pulak..mane satu yang bagus..nak biarkan ke,atau nak buat pipe kasi bunyi garang?tlg kasi advice

Link to post
Share on other sites
nak buat takot..tak buat bunyi pipe tak kuat pulak..mane satu yang bagus..nak biarkan ke,atau nak buat pipe kasi bunyi garang?tlg kasi advice

 

Pd pendapat aku ar...bunyik kuat pon tak baguz nanti orang cakap bunyik mcm ribut laju mcm siput....

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582610_512257702123995_1975741852_n.jpg

 

"Irreplaceable"

Link to post
Share on other sites
klw ko rasa yg ko ni baik hati nak kasi duit kt goverment $700 senang2... sila lah mod pipe anda...

eleh...sapa yg pi sumbat tu race packing dlm Leo Vince dia dulu?

ooh..haha!!! izad19(MBX) yang kahwin eh?btw,aku nak jemput group S4M dtg majlis perkahwinan aku,tapi lame lagi,is on 4 and 5 jun 2011,aku bilang siang aleast korang blh amik leave ke off ke..dtg eh?

Orait..nnt date dah nak dkt liase dgn belalang kacung aka Sino74...

Pd pendapat aku ar...bunyik kuat pon tak baguz nanti orang cakap bunyik mcm ribut laju mcm siput....

btol btol btol...

http://i334.photobucket.com/albums/m420/Biomodified/biomodified.jpg

In Loving Memory: Muhammad Borhan Bin Jamal

A Cousin, A Friend, My Biking Mentor

Link to post
Share on other sites

bag ko pade aku.. nanti aku sms ko

http://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/Rykros.jpghttp://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/landale.jpg

FBB6663M (CB400 SF Spec III) aka. Alis Landale

From: 17/06/2007-30/09/2007 Scrap:13/03/2008

 

Link to post
Share on other sites
eleh...sapa yg pi sumbat tu race packing dlm Leo Vince dia dulu?

 

takdalah pipe LV aku mcm biasa je...

 

oh ya..ayimario.. klw nk dgr pipe LV aku ko tgk moto aizad... tu pipe aku lah yg punya... klw pipe aswat.. aku lupa kt sape...

http://gickr.com/results4/anim_867f13af-b3a4-53f4-f975-d7c175f7501c.gif
Link to post
Share on other sites

Hmmm...korang bebual2 pasal moto s4 ni...terkenang aku kat motoku....haiz..skarang madang kena kejar lebah ajer..zzZZzzzZZzzzZZzz

 

Anyway, kalau nak self mod yoshi, sila sila amik pipe vacuum, potong, then tros sumbat kat yoshi...senang kat bunyi direct dari header. turun naik KL, tros ble antar moto gi overhaul. heheheheh

http://i2.photobucket.com/albums/y16/globalvtec/5460f210-1188-4a34-87ea-a334058d3d72.jpg http://i2.photobucket.com/albums/y16/globalvtec/aa2264a9-8aa5-449f-8ea4-c8a2aaa56056.jpg
Link to post
Share on other sites

Daddy - Siang da tempah baju kurung S4M? heheheh

 

Izad - Zad, sapa lagi pakai LV skarang? kau tukang promote la..sapa2 nak dgr tgk sample suruh jumpa kau time gathering..takmo lupa bawak catalogue..eheheh

http://i2.photobucket.com/albums/y16/globalvtec/5460f210-1188-4a34-87ea-a334058d3d72.jpg http://i2.photobucket.com/albums/y16/globalvtec/aa2264a9-8aa5-449f-8ea4-c8a2aaa56056.jpg
Link to post
Share on other sites
ade sape2 tahu kedai mane yang jual pipe leovince yang murah?pasal yang hari SBF anniversary ade satu kedai motor ni,die jual leovince murah..tapi aku tak tahu name kedai tu..

 

Kau gi kedai Global motor kat paya ubi dier distributor.....

Link to post
Share on other sites
Eh ddy kau jgn sembarang eh suruh bdk tu cari aku pasal pipe2 nie semua..... Aku takde dlm cerite nie.... Kau refer dier kat aswat lah dier kan founder leo vince.....

 

aswat mmg founder or shifu tp yg kemaruk LV ko...haha

 

asal plk si ayim tk le tgk moto ko?? takot 1 hari pipe dia lg kuat???? ishx3..perangai...

http://gickr.com/results4/anim_867f13af-b3a4-53f4-f975-d7c175f7501c.gif
Link to post
Share on other sites
Eh ddy kau jgn sembarang eh suruh bdk tu cari aku pasal pipe2 nie semua..... Aku takde dlm cerite nie.... Kau refer dier kat aswat lah dier kan founder leo vince.....

 

aswat mmg founder or shifu tp yg kemaruk LV ko...haha

 

asal plk si ayim tk le tgk moto ko?? takot 1 hari pipe dia lg kuat???? ishx3..perangai...

http://gickr.com/results4/anim_867f13af-b3a4-53f4-f975-d7c175f7501c.gif
Link to post
Share on other sites

smuer madang x2 post jer !!!!

 

clock post ekh ???

http://i162.photobucket.com/albums/t265/camounation/saLem77.jpg

MY RIDES

RXZ135 botoL powered / WR200 FMF powered - RXZ D CLUB

SUPER4 VTEC2 Micron powered - S4M

R1 '07 LE Akrapovic powered

HAYABUSA '99 Scorpion powered - SgBusaRiderz

SUPER4 PB1 / 125z Rockstar

RXZ135 Japan-modeL 6-speed lemang powered

 

carousell.com/shasalem.biz :D

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...