Jump to content
  • Join SingaporeBikes.com today! Where Singapore Bikers Unite!

    Thank you for visiting SingaporeBikes.com - the largest website in Singapore dedicated to all things related to motorcycles and biking in general.

    Join us today as a member to enjoy all the features of the website for FREE such as:

    Registering is free and takes less than 30 seconds! Join us today to share information, discuss about your modifications, and ask questions about your bike in general.

    Thank you for being a part of SingaporeBikes.com!

Malay Scooters Riderz 2009


Recommended Posts

darksoul>> wah.. best nya. overnight rumah member. oooh... esok saturday. tak keje rupanya. patut pun. esok jadi ke pasang voltmeter??

1995/1996 - TZR 125 (FJ 8709M)

1996/2003 - Rebel 125 (FN 4795T)

2003/2004 - Super 4 Vtec 1 (FT 6105R)

2004/2004 - 125Z (FX 9008Y)

2004/2005 - RXZ (FN 7178E)

2005/2007 - Majesty 250 (FQ 5381G)

2007/2008 - X9 Evo 200 (FZ 2272K)

2008/2009 - Ver S (FP 762 D)

2010.......... Silverwing 400 (FB* 3**8 *)

Link to post
Share on other sites
  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

yeah besok tak work :cheer:

insyaAllah jadik :smile:

actually nak trus gi kedai skoot masa depan n fix. tapi ada kwn tionghua pat keje nie baik hati nak ajak gi recce harga pat smer kedai mot pat situ termasok kedai si tarak rambot n kedai tionghua...dia kata mana tahu bley dpt lagik murah..dia pun anggota lelaman nie, baru dpt tahu 2 minggu lepas :smile:

 

me n best fren jumpa dia ngan buah hati dia pat LAB dulu...dia sroh tanya pat situ gak...

org nak tolong kita sambut dgn baik lah kan...:thumb:

dah masok keje?

http://img.photobucket.com/albums/v462/darksoul81/motocross_champion_thumbs_up_lg_wm.gif

 

RXK

Zing

KDX

Skipper

Runner VXR

DR-Z400S/SM

Link to post
Share on other sites

start keje kul 8 malam til 10 pagi. esok, lusa, tulat pun keje malam gak. tuesday n wednesday off. thursday friday keje pagi then..... cuti :cheer: :cheer: :cheer:

 

bagus lah kalo ada member nak ajak recce. kalo dapat lagi murah lagi baik. pastu recommend kat kita plak.

1995/1996 - TZR 125 (FJ 8709M)

1996/2003 - Rebel 125 (FN 4795T)

2003/2004 - Super 4 Vtec 1 (FT 6105R)

2004/2004 - 125Z (FX 9008Y)

2004/2005 - RXZ (FN 7178E)

2005/2007 - Majesty 250 (FQ 5381G)

2007/2008 - X9 Evo 200 (FZ 2272K)

2008/2009 - Ver S (FP 762 D)

2010.......... Silverwing 400 (FB* 3**8 *)

Link to post
Share on other sites

bab cuti je best ek :cheeky:

insyaAllah mesti kongsi punyer...no worries:cheeky:

 

tadi sbelum kuar rumah nampak black plus yellow gilera pat opp blk...i wonder if its sumydear n hubby...hmmmm:confused: then again maybe salah org :smile:

http://img.photobucket.com/albums/v462/darksoul81/motocross_champion_thumbs_up_lg_wm.gif

 

RXK

Zing

KDX

Skipper

Runner VXR

DR-Z400S/SM

Link to post
Share on other sites

Wah darksoulz sok nak gi reccee ehz? Sok kita pun nak move around kedai2 motor termasuk kat macpherson tu. Temankan member lah dikatakan. dorang semua naik runner cuma aku aje naik skipper :cheeky: Anyway, kalau terserempak skipper putih kat mana2 kedai motor tu jangan lupa cakap hi tau :smile:

][][ No point waiting.. if you want something, its best to go get it yourself!!! ][][

Link to post
Share on other sites

cakap hi kat skipper or rider dia :D

1995/1996 - TZR 125 (FJ 8709M)

1996/2003 - Rebel 125 (FN 4795T)

2003/2004 - Super 4 Vtec 1 (FT 6105R)

2004/2004 - 125Z (FX 9008Y)

2004/2005 - RXZ (FN 7178E)

2005/2007 - Majesty 250 (FQ 5381G)

2007/2008 - X9 Evo 200 (FZ 2272K)

2008/2009 - Ver S (FP 762 D)

2010.......... Silverwing 400 (FB* 3**8 *)

Link to post
Share on other sites
Originally posted by WhiteOryx@Jul 1 2006, 12:00 AM

:slapforehead: Cakap hi kat motor lah! :faint:

ha ha ha....:cheeky:

 

member kau nak cari apa kat kedai motor? nak pasang voltmeter jugak ke?

1995/1996 - TZR 125 (FJ 8709M)

1996/2003 - Rebel 125 (FN 4795T)

2003/2004 - Super 4 Vtec 1 (FT 6105R)

2004/2004 - 125Z (FX 9008Y)

2004/2005 - RXZ (FN 7178E)

2005/2007 - Majesty 250 (FQ 5381G)

2007/2008 - X9 Evo 200 (FZ 2272K)

2008/2009 - Ver S (FP 762 D)

2010.......... Silverwing 400 (FB* 3**8 *)

Link to post
Share on other sites
Originally posted by WhiteOryx@Jul 1 2006, 01:07 AM

Entah, nak jadi kan motor dia cam lampu lap lip hehe :smile:

hehe..siang betul dah prepare utk Raya eh :cheeky:

http://img134.imageshack.us/img134/8246/untitlednb3.jpg

 

 

The only true wisdom is in knowing you know nothing

 

The only thing that makes life possible is permanent, intolerable uncertainty; not knowing what comes next.

Link to post
Share on other sites
Originally posted by kimi@Jul 1 2006, 01:56 AM

hehe..siang betul dah prepare utk Raya eh :cheeky:

Sama gak macam motor awak yang di dalam avatar awak tu :cheeky: Sok pun nak cari some "special" break light gak, tengok ahz camna :smile:

][][ No point waiting.. if you want something, its best to go get it yourself!!! ][][

Link to post
Share on other sites

aiseyman... masa rehat aku kul 2 sampai 3. ingatkan nak tengok bola. skali dah bis plak. hampa siol. germany vs argentina mesti good match nya.

1995/1996 - TZR 125 (FJ 8709M)

1996/2003 - Rebel 125 (FN 4795T)

2003/2004 - Super 4 Vtec 1 (FT 6105R)

2004/2004 - 125Z (FX 9008Y)

2004/2005 - RXZ (FN 7178E)

2005/2007 - Majesty 250 (FQ 5381G)

2007/2008 - X9 Evo 200 (FZ 2272K)

2008/2009 - Ver S (FP 762 D)

2010.......... Silverwing 400 (FB* 3**8 *)

Link to post
Share on other sites
Originally posted by WhiteOryx@Jul 1 2006, 02:33 AM

Sama gak macam motor awak yang di dalam avatar awak tu :cheeky: Sok pun nak cari some "special" break light gak, tengok ahz camna :smile:

saya punya tak lap lip..hehe :sweat:

http://img134.imageshack.us/img134/8246/untitlednb3.jpg

 

 

The only true wisdom is in knowing you know nothing

 

The only thing that makes life possible is permanent, intolerable uncertainty; not knowing what comes next.

Link to post
Share on other sites
Originally posted by BrokenBones@Jul 1 2006, 02:50 AM

aiseyman... masa rehat aku kul 2 sampai 3. ingatkan nak tengok bola. skali dah bis plak. hampa siol. germany vs argentina mesti good match nya.

Germany menang on penalty after fulltime score 1-1... :giddy:

 

Ni skrg italy leading 1-0 against ukraine :cheeky:

http://img134.imageshack.us/img134/8246/untitlednb3.jpg

 

 

The only true wisdom is in knowing you know nothing

 

The only thing that makes life possible is permanent, intolerable uncertainty; not knowing what comes next.

Link to post
Share on other sites
Originally posted by kimi@Jul 1 2006, 03:55 AM

Germany menang on penalty after fulltime score 1-1... :giddy:

 

Ni skrg italy leading 1-0 against ukraine :cheeky:

biar aku tengok S-League aje esok he he..

thanks for the info...

mata aku pun dah macam burong antu :giddy:

kalo kat rumah, mmg aku dah macam superman dah tiarap atas katil. tapi apa kan daya. lagi 7 jam aku nak mengharungi. :help: :help:

1995/1996 - TZR 125 (FJ 8709M)

1996/2003 - Rebel 125 (FN 4795T)

2003/2004 - Super 4 Vtec 1 (FT 6105R)

2004/2004 - 125Z (FX 9008Y)

2004/2005 - RXZ (FN 7178E)

2005/2007 - Majesty 250 (FQ 5381G)

2007/2008 - X9 Evo 200 (FZ 2272K)

2008/2009 - Ver S (FP 762 D)

2010.......... Silverwing 400 (FB* 3**8 *)

Link to post
Share on other sites

good morning smer :cheer:

dah srapan? :hungry:

 

whiteoryx>> ckp hi ngan ur skipper ek bukan u? :sweat: dah org ingat aku kurang siuman plak :cheeky:

 

brokenbones>> lagik 1 jam je nak mengharungi..balik bole beradu :sleep:

ride safe, bro :thumb:

http://img.photobucket.com/albums/v462/darksoul81/motocross_champion_thumbs_up_lg_wm.gif

 

RXK

Zing

KDX

Skipper

Runner VXR

DR-Z400S/SM

Link to post
Share on other sites

:cheer: Selamat pagi semua! :cheer:

 

Keke, i was being sarcastic hehe :smile:

Selamat mencari voltmeter ahz hari ni! :smile:

 

Boring seh Ukraine kalah :sian:

][][ No point waiting.. if you want something, its best to go get it yourself!!! ][][

Link to post
Share on other sites

Slamat pagi ..... :cheer:

 

Darksoulz-- hehe...confirm not me... psal mine is blue/black..... eh.. today u nak go 'shopping' eh...mcm nak ikut.... tapi kan..... moto at workshop dah...

 

dua hari lepas aft hubby top up petrol trus tak bleh stat seh... kick stat pun tak stat2... terpaksa call for towing.... kejap lagi baru nak ambik dari kedai at bukit merah... baru minggu lepas my other bike tak bleh stat jgak.. depan mustafa centre..... haiz.... nasib2... terkopak lagi... :giddy: :faint:

things happen for a reason..but must there be a reason for things to happen...????she came to me one morning one lonely sunday morning her long hair flowing in the mid winter wind i know not how she found me for in darkness i was walking and destruction lay around me from a fight i could not win...

Link to post
Share on other sites

whiteoryx>> haha...kalo nampak runner merah/grey pun say hi arr :cheeky:

 

sumydear>> aisey wat happened? :confused: so dua2 mot pat wkshop? bes naik MRT? a-ah nari nak recce voltmeter...lain kali kiter bley shopping sesama wen ur bike is ok eh..:smile:

http://img.photobucket.com/albums/v462/darksoul81/motocross_champion_thumbs_up_lg_wm.gif

 

RXK

Zing

KDX

Skipper

Runner VXR

DR-Z400S/SM

Link to post
Share on other sites
Originally posted by BrokenBones@Jun 30 2006, 01:23 AM

slamat pagi kengkawan..

tadi dalam kul 10.45 malam, was driving along Telok Paku Rd menuju ke Changi Village, satu kemalangan telah berlaku antara motorsikal dan sebuah lori. masa aku pass by, polis belum ada lagi but there are 2 prisons officer yg on duty near by datang tolong. dari mata kasar nampak macam motor Super 4 but tak berapa pasti kos the involve vehicle dah makan satu lane. terpaksa aku drive ngan hati hati supaya tak terlanggar motor yg terbaring tu. rider dah terduduk kat grass verge but pillion dia nampak dah terbaring sebelah rider, mungkin cedera parah.

 

oleh itu, harus di peringatkan kepada pengguna2 jalanraya, baik motor, kereta, basikal atau pun pejalan kaki. berwaspada lah selalu. berhati hatilah bila di jalan raya. pandu cermat jiwa selamat.

 

stalejive aka "rentakbasi" :slapforehead: >> apa nak buat. nak jaga motor terpaksa keluar lebih sikit.

 

jaja>> gi jumpa doktor. mintak dia 2 hari mc. kalo it affect your vision, dont ride. take public transport. safety first.

:thumb: aku setuju !!!!

(telok paku) tempat tu mmg hotspot for sumthing bad to happen tapi tak tahu plak if Brokenbones talkin abt that infamous bend.kalau nengok peta,mcm 90degrees bend.orang besar yg bikin jalanraya kecik tu harus buat sesuatu seperti kasi besar lagik ke tu stretch maut. manakan tidak ,letak satu trailer lalu tu bend jer,konfirm makan the other lane also. Berhati hati di jalan raya semua! :smile: selamat pagi kengkawans..... :cheer:

 

Almost 90degrees:

Link to post
Share on other sites

Darksoulz-- the other bike tu dah ok.. runner pun dah ok.. nanti nak gie ambik je... psal runner tu dgr2 'something yg tak connected or something terbakar'...

 

ur moto senang to kick stat tak :confused:

things happen for a reason..but must there be a reason for things to happen...????she came to me one morning one lonely sunday morning her long hair flowing in the mid winter wind i know not how she found me for in darkness i was walking and destruction lay around me from a fight i could not win...

Link to post
Share on other sites

Tulang Patah, ahhhhhhhhhh.. tu ah. lepas dah post the message baru prasaan the car thingy. heheh. :cheeky:

 

sorry uh.. ada skit slow.

 

:shades:

http://img.photobucket.com/albums/v369/princessafizah/bunny.jpg

 

ملاي وي٠رايدرس

Link to post
Share on other sites

sumydear>> dah amik mot?? mine tarak kick start. 4 stroke. ur runner dh hw old eh?:confused: byk problem ke? :confused:

 

dh pasang alat ukur volt tadik. bab pasang memasang aku pi pat abg tarak rambut. bayar lima belas darham.

alat ukur volt ngan casing nye smer empat puluh dua darham. aku tawar harga hingga empat puluh darham.

jadik aku amat gumbira harga lebih kurang drpd yg disangkakan atau dikedai yg lain ku kunjungi, alhamdulillah:smile:

aku buat keputusan untuk melanggani abg tarak rambut sahaja seterusnya :smile: :smile:

sekian TERIMA KASIH! :cheeky:

(dipesan ngan abg tulang patah supaya menulis dlm bahasa ibunda utk mengelakkan drpd segala kecelakaan yg tidak diingini biler berkongsi harga atau pengalaman di kedai2 tertentu) :thumb:

http://img.photobucket.com/albums/v462/darksoul81/motocross_champion_thumbs_up_lg_wm.gif

 

RXK

Zing

KDX

Skipper

Runner VXR

DR-Z400S/SM

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Shell BAU_Motorcycle_Version 2_SingaporeBikes Banner_300x250 (static).jpg

×
×
  • Create New...