Jump to content
  • Join SingaporeBikes.com today! Where Singapore Bikers Unite!

    Thank you for visiting SingaporeBikes.com - the largest website in Singapore dedicated to all things related to motorcycles and biking in general.

    Join us today as a member to enjoy all the features of the website for FREE such as:

    Registering is free and takes less than 30 seconds! Join us today to share information, discuss about your modifications, and ask questions about your bike in general.

    Thank you for being a part of SingaporeBikes.com!

[Technical] Possible Solutions to your Phantom's Problem


Recommended Posts

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

The leather of my TA150 is coming off the seat slightly. Anywhere you guys know that I can get it mended? Like any shop specifically for fixing bike seats

 

get it rewrapped, dun cost much.

 

eugene saddlery, jalan besar there.

http://www.nutrition4u.sg/images/coaches/VicNette02.jpg

 

Contact me at 9858 6442 (madman) 9845 6442 (Babycakes)

Visit me at www.Fat2FitChallenge.com or add me in FB nutrition4u.sg

Link to post
Share on other sites
i dont think there's a spring. should get it checked the next time i go down to ahchong. stanley bulb.. does planet has it? i just changed the socket and a new bulb. so i'll see how this last.

 

will probably have to go at a time when planet is less busy, so ah chong can do a nice check for me.

 

planet should have stanley bulbs... if not ah boy surely would have...

 

lol... is there really a time when planet is less busy...? hmmm... I can only think of rainy days... even though so they might be packed... :cheeky:

http://photos.friendster.com/photos/78/20/5760287/2_900727903l.jpg
Link to post
Share on other sites

went to find dr chong in the morning, it was empty. anyway, asked him bout my explosion problem, he took a ride in it and said it's normal for phantom to have explosion sounds, but also said my air suction gona spoil soon, but still rideable for now. haha. duno whether i should be happy or sad. lol.

Link to post
Share on other sites
went to find dr chong in the morning, it was empty. anyway, asked him bout my explosion problem, he took a ride in it and said it's normal for phantom to have explosion sounds, but also said my air suction gona spoil soon, but still rideable for now. haha. duno whether i should be happy or sad. lol.

 

dun worry too much about it... maybe that is why your fuel air mixture is a little rich... hmmm... so did you ask him to tune your carb for you...?

http://photos.friendster.com/photos/78/20/5760287/2_900727903l.jpg
Link to post
Share on other sites
went to find dr chong in the morning, it was empty. anyway, asked him bout my explosion problem, he took a ride in it and said it's normal for phantom to have explosion sounds, but also said my air suction gona spoil soon, but still rideable for now. haha. duno whether i should be happy or sad. lol.

Happy that you know whats the problem, sad that you have to pay, be glad you are paying a wee bit more instead of taking lousy public transport :thumb:

Link to post
Share on other sites
lol... is there really a time when planet is less busy...? hmmm... I can only think of rainy days... even though so they might be packed...

 

yup first thing in the morning. be there ard 930. they're just opening. and the workshop would be open. even clear. rare sight.

Got bike must ride!

 

SYM Maxsym 400i - 09/11/12 to current

Phantom TA200 - 07/08/09 to 09/11/12

Link to post
Share on other sites

ahchong wont encourage to tune carb unless it's backfiring like machine guns... BANG BANG BANG! :gun:

 

i did ask him before too ;-)

JOSHUA

class2B -26/2/09

class 2A -27/7/10

class 3 - 6/1/11

class 2 - 30/8/12

 

http://i920.photobucket.com/albums/ad44/jtzx/Image0020_JROT42b4_edited.gif?t=1246004022

Link to post
Share on other sites
ahchong wont encourage to tune carb unless it's backfiring like machine guns... BANG BANG BANG! :gun:

 

i did ask him before too ;-)

 

yea... too lean the mix the exhaust pipe might disappear... :cheeky:

http://photos.friendster.com/photos/78/20/5760287/2_900727903l.jpg
Link to post
Share on other sites

hi guys, just now i was riding home from serangoon north to wdl in super duper heavy rain... i was just slowly riding behind a car and when i was near mandai, all of a sudden my bike vibrate!

 

i was shocked! i just pump full tank in morning, quickly switched to reserve n guess what!? no difference, still dying! i slowly rolled to e left n practically stopped on e last lane, had to leg peddle to the shoulder... i was lost, didnt know what was wrong...

 

tried to start bike, but got starting sound but bike didnt start. i just stood there, blurred, didnt know what to do in the rain. just waited for a min then i started it again... now it worked! i switched off, n tried again, can again!

 

so wear helmet, start bike n rode home safely...

 

so anyone knows what could have happened??? thanks so much! :)

Link to post
Share on other sites
hi guys, just now i was riding home from serangoon north to wdl in super duper heavy rain... i was just slowly riding behind a car and when i was near mandai, all of a sudden my bike vibrate!

 

i was shocked! i just pump full tank in morning, quickly switched to reserve n guess what!? no difference, still dying! i slowly rolled to e left n practically stopped on e last lane, had to leg peddle to the shoulder... i was lost, didnt know what was wrong...

 

tried to start bike, but got starting sound but bike didnt start. i just stood there, blurred, didnt know what to do in the rain. just waited for a min then i started it again... now it worked! i switched off, n tried again, can again!

 

so wear helmet, start bike n rode home safely...

 

so anyone knows what could have happened??? thanks so much! :)

 

I suspect that it is the spark plug cap...

 

how to confirm:

 

1. heat up your engine (not warm up... a.k.a. go for a 15 minutes ride)

2. let your engine idle

3. pour a bucket of water onto the spark plug

 

if it dies then its the spark plug cap!! :cheers:

http://photos.friendster.com/photos/78/20/5760287/2_900727903l.jpg
Link to post
Share on other sites
I suspect that it is the spark plug cap...

 

how to confirm:

 

1. heat up your engine (not warm up... a.k.a. go for a 15 minutes ride)

2. let your engine idle

3. pour a bucket of water onto the spark plug

 

if it dies then its the spark plug cap!! :cheers:

 

i read this somewhere also! haha... someone had it replaced at planet, e mech pour water n engine died... haha... anyone knows how much is e replacement of the spark plug cap?

Link to post
Share on other sites
i read this somewhere also! haha... someone had it replaced at planet, e mech pour water n engine died... haha... anyone knows how much is e replacement of the spark plug cap?

 

about $18...

 

anyway that person was probably me... I just changed mine last month... :cheeky:

http://photos.friendster.com/photos/78/20/5760287/2_900727903l.jpg
Link to post
Share on other sites
hi guys, just now i was riding home from serangoon north to wdl in super duper heavy rain... i was just slowly riding behind a car and when i was near mandai, all of a sudden my bike vibrate!

 

i was shocked! i just pump full tank in morning, quickly switched to reserve n guess what!? no difference, still dying! i slowly rolled to e left n practically stopped on e last lane, had to leg peddle to the shoulder... i was lost, didnt know what was wrong...

 

tried to start bike, but got starting sound but bike didnt start. i just stood there, blurred, didnt know what to do in the rain. just waited for a min then i started it again... now it worked! i switched off, n tried again, can again!

 

so wear helmet, start bike n rode home safely...

 

so anyone knows what could have happened??? thanks so much! :)

 

its definitely spark plug cap. I had the same issue about a year ago , posted the same question in this thread also lol! whenever it rains my bike always die ... got battery , got fuel etc but always cant start...then after 2-3 mins can restart again.

 

Change the cap at planet.

12 Jun 2008 - Class 2B

28 Jun 2008 - Honda Phantom TA 200 (COE 11/3/17)

17 Jan 2009 - Class 3

27 Oct 2009 - Class 2A

28 May 2016 - Yamaha Fino 115 (COE 04/8/24)

9 June 2017 - Honda CB400 Spec 2 (COE 02/1/23)

Link to post
Share on other sites

Hey peeps,

 

my front brake lever feel kinda like stuck at some point,doesn't feel smooth when compared to my clutch lever, when i sqeeze the lever to brake.

 

Went to mech and changed my pump kit already and the problem went away...

 

And then..........it came back.......any idea why this is happening? :(

http://i87.photobucket.com/albums/k129/ckoonyin/ThenandNowver2a.jpg
Link to post
Share on other sites
Hey peeps,

 

my front brake lever feel kinda like stuck at some point,doesn't feel smooth when compared to my clutch lever, when i sqeeze the lever to brake.

 

Went to mech and changed my pump kit already and the problem went away...

 

And then..........it came back.......any idea why this is happening? :(

 

change pump kit...? ouch that is too extreme... shouldn't be required...

 

front brake doesn't have a lot of components... check if the brake fluid reservoir still have break fluid, brake hose not leaking, brake disc in good condition (warped or deep grooves are bad), brake pad not being worn out...

 

anyway did your bike went sideways recently... if yes, you might need to bleed the brake hose as some air might have went into the brake hose... resulting in spongy braking...

 

if not... try let ah chong ride your bike...

http://photos.friendster.com/photos/78/20/5760287/2_900727903l.jpg
Link to post
Share on other sites
Hey peeps,

 

my front brake lever feel kinda like stuck at some point,doesn't feel smooth when compared to my clutch lever, when i sqeeze the lever to brake.

 

Went to mech and changed my pump kit already and the problem went away...

 

And then..........it came back.......any idea why this is happening? :(

 

the last time i encountered this prob, i put singer oil @ the lever where it pushes the "button" inwards (not the pivot) it's a rubber kinda thingy...

that was temporary... (had to oil it every 2 weeks)

 

one fine day i changed my brake pads @ ah chong, and the problem never came back...

 

so i'm nt sure what actually went wrong,,

Do what's right, not what you think is right. =)

Link to post
Share on other sites
change pump kit...? ouch that is too extreme... shouldn't be required...

 

front brake doesn't have a lot of components... check if the brake fluid reservoir still have break fluid, brake hose not leaking, brake disc in good condition (warped or deep grooves are bad), brake pad not being worn out...

 

anyway did your bike went sideways recently... if yes, you might need to bleed the brake hose as some air might have went into the brake hose... resulting in spongy braking...

 

if not... try let ah chong ride your bike...

 

Changing the pump kit was wat was recommended by the mech so i changed lor cause i was thinking brakes impt so dun play around with it.

 

No leh, never do went sideways leh (choy!)

 

the last time i encountered this prob, i put singer oil @ the lever where it pushes the "button" inwards (not the pivot) it's a rubber kinda thingy...

that was temporary... (had to oil it every 2 weeks)

 

one fine day i changed my brake pads @ ah chong, and the problem never came back...

 

so i'm nt sure what actually went wrong,,

 

eh?! hmmm........den because of the pads? but nothing to do with the button thingy leh.......maybe.....the "phantom" of the brake lever is acting up? :p

http://i87.photobucket.com/albums/k129/ckoonyin/ThenandNowver2a.jpg
Link to post
Share on other sites
its definitely spark plug cap. I had the same issue about a year ago , posted the same question in this thread also lol! whenever it rains my bike always die ... got battery , got fuel etc but always cant start...then after 2-3 mins can restart again.

 

Change the cap at planet.

 

icic. thanks so much bro. :)

Link to post
Share on other sites
Hey peeps,

 

my front brake lever feel kinda like stuck at some point,doesn't feel smooth when compared to my clutch lever, when i sqeeze the lever to brake.

 

Went to mech and changed my pump kit already and the problem went away...

 

And then..........it came back.......any idea why this is happening? :(

 

did you change the entire brake pump or just pay like less then 30bucks for a repair kit??

 

could it be the brake cables?? time for oilling??

JOSHUA

class2B -26/2/09

class 2A -27/7/10

class 3 - 6/1/11

class 2 - 30/8/12

 

http://i920.photobucket.com/albums/ad44/jtzx/Image0020_JROT42b4_edited.gif?t=1246004022

Link to post
Share on other sites
did you change the entire brake pump or just pay like less then 30bucks for a repair kit??

 

could it be the brake cables?? time for oilling??

 

errr... there are no such thing as brake cables... they are hoses... :cheeky:

http://photos.friendster.com/photos/78/20/5760287/2_900727903l.jpg
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Shell BAU_Motorcycle_Version 1_SingaporeBikes Banner_300x250 (static).jpg

×
×
  • Create New...