Jump to content
  • Join SingaporeBikes.com today! Where Singapore Bikers Unite!

    Thank you for visiting SingaporeBikes.com - the largest website in Singapore dedicated to all things related to motorcycles and biking in general.

    Join us today as a member to enjoy all the features of the website for FREE such as:

    Registering is free and takes less than 30 seconds! Join us today to share information, discuss about your modifications, and ask questions about your bike in general.

    Thank you for being a part of SingaporeBikes.com!

[Group] Home Of The S4Melayu Riders { S4M }


Kit Kat
 Share

Recommended Posts

Datuk Bendahara GSK mintak tumpang lalu!!

 

Takde sesi bbq2 kat yishun dam lagi ke?! heheheheh

apa kata Datuk Bendahara GSK yang organise ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

 

" People are like Motorcycles ; Each is customized a bit differently " c",)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Menjunam tros benang

 

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk

http://i162.photobucket.com/albums/t265/camounation/saLem77.jpg

MY RIDES

RXZ135 botoL powered / WR200 FMF powered - RXZ D CLUB

SUPER4 VTEC2 Micron powered - S4M

R1 '07 LE Akrapovic powered

HAYABUSA '99 Scorpion powered - SgBusaRiderz

SUPER4 PB1 / 125z Rockstar

RXZ135 Japan-modeL 6-speed lemang powered

 

carousell.com/shasalem.biz :D

Link to comment
Share on other sites

Slamat Bermalam Jumaat smuer

 

Sent from my HTC Desire 601 using Tapatalk

http://i162.photobucket.com/albums/t265/camounation/saLem77.jpg

MY RIDES

RXZ135 botoL powered / WR200 FMF powered - RXZ D CLUB

SUPER4 VTEC2 Micron powered - S4M

R1 '07 LE Akrapovic powered

HAYABUSA '99 Scorpion powered - SgBusaRiderz

SUPER4 PB1 / 125z Rockstar

RXZ135 Japan-modeL 6-speed lemang powered

 

carousell.com/shasalem.biz :D

Link to comment
Share on other sites

Brembo front brake pads.. brand new .. pm to deal..

ipone s5 Ducati casing brand new...pm to deal

current bikes: NSR 250 PGM4, HRC CBR 1k & SYM GTS200

Cars :KIA CERATO H/B(05-09)

Bikes:Ypvs 125(90-92),NSR PGM 2(92-93),MBX 125(93-94)

TZr250(94-95),GSXR 400sp(95-98),Aprilia Extrema(96-98), Fireblade 400(98-00),RXZ(98-00),RVF400(00-02), Dalim magma(00-02),RXZ(00-01) Krr150(00-03),R6(02-05),Wave(03-05),125z(03-05),RXZ(08),DRZ SM(06-08)VTR SP1(08-11)Phantom 200(08-10),Fz1s(11-13)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Assallam, Nak tanya baru dapat kan spec 1,masalahnya bila saya side stand kan motor besok nya nampak minyak leaked tak banyak lah kenapa? dan di mana boleh dapat kan/pasang bracket untuk I.U Unit? betul kah setiap kali saya masuk gear 1,2,3 dan seterusnya bunyi macam engine nak jatuh lah haha. Ini normal kah? Terimakasih dan Selamat Berpuasa.

Link to comment
Share on other sites

Assallam, Nak tanya baru dapat kan spec 1,masalahnya bila saya side stand kan motor besok nya nampak minyak leaked tak banyak lah kenapa? dan di mana boleh dapat kan/pasang bracket untuk I.U Unit? betul kah setiap kali saya masuk gear 1,2,3 dan seterusnya bunyi macam engine nak jatuh lah haha. Ini normal kah? Terimakasih dan Selamat Berpuasa.

 

 

 

Engine leak dari mana?

Check dari mana minyak itu keluar..(Engine casing ke,air box area ke,gear oil seal area dan seterus Nya)

 

 

Iu bracket saya kurang pasti

 

 

Errrr...

Bunyi engine jatuh? Boleh jelas kan dengan lebih tepat..?

Bunyi engine atau carb ..?

 

 

:clap:

Link to comment
Share on other sites

Selamat menjalani ibadah puase

http://i162.photobucket.com/albums/t265/camounation/saLem77.jpg

MY RIDES

RXZ135 botoL powered / WR200 FMF powered - RXZ D CLUB

SUPER4 VTEC2 Micron powered - S4M

R1 '07 LE Akrapovic powered

HAYABUSA '99 Scorpion powered - SgBusaRiderz

SUPER4 PB1 / 125z Rockstar

RXZ135 Japan-modeL 6-speed lemang powered

 

carousell.com/shasalem.biz :D

Link to comment
Share on other sites

Engine leak dari mana?

Check dari mana minyak itu keluar..(Engine casing ke,air box area ke,gear oil seal area dan seterus Nya)

 

 

Iu bracket saya kurang pasti

 

 

Errrr...

Bunyi engine jatuh? Boleh jelas kan dengan lebih tepat..?

Bunyi engine atau carb ..?

 

 

:clap:

Assalam maksud saya setiap kali kita masuk gear 1 akan kita rasa gegaran gear masuk sama juga kan bila masuk gear 2 dan seterus nya? Atau pun hanya 1,2 tapi bila masuk 3 akan senyap? Terimakasih

Link to comment
Share on other sites

Assalam maksud saya setiap kali kita masuk gear 1 akan kita rasa gegaran gear masuk sama juga kan bila masuk gear 2 dan seterus nya? Atau pun hanya 1,2 tapi bila masuk 3 akan senyap? Terimakasih

 

 

 

 

Ooooo...

 

Gear 1 ke Gear 2 memang Ada bunyi...

 

Gear yang seterus nya, tidak harus Ada bunyi.. Ini pun terpulang kepada Clutch adjustment/ biting point/ cara anda tukar gear/ kondisi clutch anda dan seterusnya

Link to comment
Share on other sites

Ok faham. clutch dan cable dan di tukar mungkin bila pandai cara tukar gear lah,sekarang ini kadang kala masuk gear tinggi ada bunyi dan tidak.mungkin belum pandai maklum lah baru naik motor kuasa tinggi. Minta2 kalau masih masuk gear 3 ke atas ada bunyi gegaran selalu tak merosakkan engine.terimakasih HaiR1

Link to comment
Share on other sites

Ok faham. clutch dan cable dan di tukar mungkin bila pandai cara tukar gear lah,sekarang ini kadang kala masuk gear tinggi ada bunyi dan tidak.mungkin belum pandai maklum lah baru naik motor kuasa tinggi. Minta2 kalau masih masuk gear 3 ke atas ada bunyi gegaran selalu tak merosakkan engine.terimakasih HaiR1

 

 

 

 

Practice make perfect ..

 

Saya pun bukan nye xpert sangat.. 3.5 tahun bawak pun Maseh Ada bunyi skali skala... Main point is clutch & mungkin minyak hitam

 

 

Heheheheee:)

Link to comment
Share on other sites

Hello semua.......da lama eh ni thread da tak active.....amcm nak start active lik pe??......

http://i433.photobucket.com/albums/qq60/melorsunny/2copybq7-copy-1.gif

 

Dimana ada kemahuan, Disitu ada HIGHWAY!

MATI HANYA SEKALI!

Link to comment
Share on other sites

Smuer aktiv disebalek tabir

http://i162.photobucket.com/albums/t265/camounation/saLem77.jpg

MY RIDES

RXZ135 botoL powered / WR200 FMF powered - RXZ D CLUB

SUPER4 VTEC2 Micron powered - S4M

R1 '07 LE Akrapovic powered

HAYABUSA '99 Scorpion powered - SgBusaRiderz

SUPER4 PB1 / 125z Rockstar

RXZ135 Japan-modeL 6-speed lemang powered

 

carousell.com/shasalem.biz :D

Link to comment
Share on other sites

agak2 bila tu?

http://i162.photobucket.com/albums/t265/camounation/saLem77.jpg

MY RIDES

RXZ135 botoL powered / WR200 FMF powered - RXZ D CLUB

SUPER4 VTEC2 Micron powered - S4M

R1 '07 LE Akrapovic powered

HAYABUSA '99 Scorpion powered - SgBusaRiderz

SUPER4 PB1 / 125z Rockstar

RXZ135 Japan-modeL 6-speed lemang powered

 

carousell.com/shasalem.biz :D

Link to comment
Share on other sites

Lepaskan raya?? Maybe early Sept?? :cheeky:

 

Activate mcm Jeram Toi la!!! All the old birds resurfaced again!!!

http://i2.photobucket.com/albums/y16/globalvtec/5460f210-1188-4a34-87ea-a334058d3d72.jpg http://i2.photobucket.com/albums/y16/globalvtec/aa2264a9-8aa5-449f-8ea4-c8a2aaa56056.jpg
Link to comment
Share on other sites

Set argh !!

http://i162.photobucket.com/albums/t265/camounation/saLem77.jpg

MY RIDES

RXZ135 botoL powered / WR200 FMF powered - RXZ D CLUB

SUPER4 VTEC2 Micron powered - S4M

R1 '07 LE Akrapovic powered

HAYABUSA '99 Scorpion powered - SgBusaRiderz

SUPER4 PB1 / 125z Rockstar

RXZ135 Japan-modeL 6-speed lemang powered

 

carousell.com/shasalem.biz :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

As salam

Nk mintak pendapat dri abam2 super4 yg berexperience. Hope u guys n help

 

Myself will be getting a super4 spec 3. Prduction: 2005. Coe until 2024. Comes wif yoshi end can pipe for 10k otr. However, its a used bike. How to check if the condition still gd as i did test ride it and so far the bike engine sound tk kuat sgt. I hope abam2 cn help and myself buying at republic motor..thx

Link to comment
Share on other sites

Check ada bocor ke tak..engin senang start ke tak...sebelom beli ask kedai to give warranty on bike for at least 3 months...

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582610_512257702123995_1975741852_n.jpg

 

"Irreplaceable"

Link to comment
Share on other sites

Cone bearing, fork leaking atau tak. Den must check using spock rim or sport rim..... 0_o

http://i141.photobucket.com/albums/r46/aristz/IMG_0178.jpg

 

 

 

 

(He is) Watchful and Seeing over all things. He is the Living, the Self Subsisting, no slumber can seize Him nor sleep. ( Surah 2 Al Baqarah verse 255 )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




  • DAIS_ShellBAU_SingaporeBikes Banner_Motorcycle_300x250.png
×
×
  • Create New...