Jump to content
  • Join SingaporeBikes.com today! Where Singapore Bikers Unite!

    Thank you for visiting SingaporeBikes.com - the largest website in Singapore dedicated to all things related to motorcycles and biking in general.

    Join us today as a member to enjoy all the features of the website such as:

    • Forums
    • Blogs
    • Picture/Video Gallery
    • Motorcycle Clubs
    • Event Calendar
    • and many more!

    Registering is free and takes less than 30 seconds! Join us today to share information, discuss about your modifications, and ask questions about your bike in general.

    Thank you for being a part of SingaporeBikes.com!

[Group] Home Of The S4Melayu Riders { S4M }


Recommended Posts

kalau nk ikut jumper pat blk aku kul 11pm ?? wak spider kang amacam?? lu abg rock mau join wak batam n nesquik?? kiter gi jln bawah tanah... aku da mod sampan jadi boley jln bawah tanah... bulan may baru boley terbang di udara... HAHA :cheeky:

 

Bagus tu. :angel:

Honda Rebel 125 (Rebeliah) 2004-2006

Super 4 Ver S (Sephia) 2006-

 

Mersing(Air papan), Desaru,Tanjung Balau,Tanjung Piai,Pahang/Rompin,Penyabong,bekok waterfalls,Sepang/KL, Penang/KL,Melacca/Gunung Ledang,Pahang Endau Rompin Jungle. more to come~

http://i32.photobucket.com/albums/d23/salleh_/S4MHondaman.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ok da confirm n redo banner image (thanx to elf for noticing the pixelated part)... will be ready after CNY

http://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/S4Melayu.jpg

Edited by sino74

http://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/Rykros.jpghttp://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/landale.jpg

FBB6663M (CB400 SF Spec III) aka. Alis Landale

From: 17/06/2007-30/09/2007 Scrap:13/03/2008

 

Link to post
Share on other sites
ok da confirm n redo banner image (thanx to elf for noticing the pixelated part)... will be ready after CNY

http://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/S4Melayu.jpg

 

Banner untuk Penang nye trip??

Bikes

Men ride it. Boys dream about it.

Link to post
Share on other sites
dia ne cakap apa seh... :confused:

Aku kt tmpt keje takle quote, jadi terpaksa reply mcm tu.

FYI, line yg tgh khas buat mu.. :D

kalau nk ikut jumper pat blk aku kul 11pm ?? wak spider kang amacam?? lu abg rock mau join wak batam n nesquik?? kiter gi jln bawah tanah... aku da mod sampan jadi boley jln bawah tanah... bulan may baru boley terbang di udara... HAHA :cheeky:

Wah! gerek kepe moto ko...kalah sak Suzuki APV(All Purpose Vehicle)..ko dah bole bukak category baru utk moto ko..MFB(Multi Function Bike)..hehe..

ok da confirm n redo banner image (thanx to elf for noticing the pixelated part)... will be ready after CNY

http://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/S4Melayu.jpg

Good One!!! Tapi klau ko tak edit yg pixelated part, nnt klau print out obvious sgt ke? Juz askin for info...

Banner untuk Penang nye trip??

Aku suspect banner mainly for group participation in organized events like NBW penye Mass Convoy...Tapi klau nak promosikan S4M kt seberang tambak pon apa salah nye kn.. :cheeky:

http://i334.photobucket.com/albums/m420/Biomodified/biomodified.jpg

In Loving Memory: Muhammad Borhan Bin Jamal

A Cousin, A Friend, My Biking Mentor

Link to post
Share on other sites
Aku kt tmpt keje takle quote, jadi terpaksa reply mcm tu.

FYI, line yg tgh khas buat mu.. :D

 

Wah! gerek kepe moto ko...kalah sak Suzuki APV(All Purpose Vehicle)..ko dah bole bukak category baru utk moto ko..MFB(Multi Function Bike)..hehe..

 

Good One!!! Tapi klau ko tak edit yg pixelated part, nnt klau print out obvious sgt ke? Juz askin for info...

 

Aku suspect banner mainly for group participation in organized events like NBW penye Mass Convoy...Tapi klau nak promosikan S4M kt seberang tambak pon apa salah nye kn.. :cheeky:

kalao aku tak edit the pixelated part it will look quite obvious on the banner...

 

Banner untuk Penang nye trip??

 

banner tu sebenar nyer bnyk fungsi nyer...

ape2 s4m nyer event it will be used..

sape nk kahwin tarok banner pat pelamin pon ok go!!!

 

banner ini dibuat utk kegunaan s4m, tak semesti nyer penang trip... any events for s4m boley di gunakan utk grp photo... next sape kahwin??

http://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/Rykros.jpghttp://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/landale.jpg

FBB6663M (CB400 SF Spec III) aka. Alis Landale

From: 17/06/2007-30/09/2007 Scrap:13/03/2008

 

Link to post
Share on other sites

hang out selalu pat nsh every weekend :angel: tak lah, main main ajer :cheeky: ... tmr nite kite ader gathering turun ar... jgn malu malu.. cumer ader 2 syarat ajer... helmet potong simpan atas cupboard dan jgn amik hati kalau kiter gurau kasar... jgn takut kalao ko muda sgt atau tua sgt... kiter ader riders yang muda masih dlm ns sampaikan ke tua yang da nk ROD... jadi jgn malu malu eh.. peace :smile:

http://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/Rykros.jpghttp://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/landale.jpg

FBB6663M (CB400 SF Spec III) aka. Alis Landale

From: 17/06/2007-30/09/2007 Scrap:13/03/2008

 

Link to post
Share on other sites

 

Good One!!! Tapi klau ko tak edit yg pixelated part, nnt klau print out obvious sgt ke? Juz askin for info...

 

dari screen yang kecik kalau dah leh nampak pixelation of the pic ...

take the ratio of every 1 mm on screen : 5 cm on print ...

see the rate it will give ...

In a photograph a person’s eyes tell much, sometimes they tell all.

 

- Alfred Eisenstaedt

 

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/248852_226624697367006_100000584330096_841696_807051_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/254932_226621390700670_100000584330096_841564_6071514_n.jpg

Link to post
Share on other sites
Tanjong Rhu bknye besar sangat.Ni mesti pat depan Costa Rhu kan?...

 

 

 

Angin makin kuat...habok makin banyak..aku agree.

Bro maybe ko nye valve stem tak?..tak pon last few days ko ada langga big pothole sampai rim kemek?.

 

pothole? tk sure lak eh..

banyak ar..tapi aku selalu try 2 avoid .. kalau sesape selalu jln old cck rd.. u noe how the road there is like..

valve stem brape eh rasa2 nye kena..

aku pon suspect valve stem..

http://i116.photobucket.com/albums/o3/d3an_cain/FZ-1S/385677_10150750269527550_501922549_9854539_2138314152_n-1.jpg

http://images.redop2.multiply.com/image/b8SD0QJnMUnxGv+Dp320mg/photos/1M/300x300/2590/RedopII-logo.jpg?et=kJJjj8slm46j7tujy58%2Byg&nmid=0

[/center]

http://redop2.multiply.com/

Link to post
Share on other sites

---------------------------------------------------------------------

 

Agenda : Sappedek A&W at Taman U

Tarikh / Masa : Ahad ; 25 Jan 2009 / 1100 hours

Lokasi Meet-up: Cashcard booth; 2nd-link

Ps.

Grace period +- 15mins

 

++++++++++++++++++++++++++++

 

ALAMAK YOU, I MENGIDAM A&W.......

 

----PLS TAKE NOTE...TRIP IS CANCELLED----

Life Pass Us Only Once...2day's moment bcomes tmr's memory.enjoy every moment,good or bad cos the gift of life comes from HIM..... :thumb:

http://i161.photobucket.com/albums/t208/waniayie1511/Ayie11.jpg

Phantom Ta200 - FR5141C

Honda CBR600 F4I - FV1245S

Super 4 Spec 3 - FBA954T

Yamaha R1'06 - FBA3115D

Yamaha X1 - FBD8827J

Yamaha FJR - FBD791E

Yamaha FZ1 - FBC**A

Link to post
Share on other sites

Agenda : Malam Lepaskan Rindu Sesama S4M

Tarikh / Masa : Jumaat ; 23 Jan 2009 / 1030malam keatas

Lokasi Gatherin: Tanjong Rhu View

http://www.streetdirectory.com/asia_...travel_site_1/

Ps.

Dari situ , lebih kurang jam 1159malam ,

kita berKonvoi ke Maks Place atau sewaktu dengannya.

Bagi yang nak ke Jb , harap bawak paspot.

* Zon Ic akan diUpdate.

 

++++++++++++++++++++++++++++

 

OK... I MISS U S4M

 

1. sino74 & sinorita78

2. matbikerz84

3. @swat

4. rykros & mysta (jb no go)

5. FadzS4 (JB pun tak gi);

6. JbAtRaCeR(Pending...kuda masih dalam ICU)

7. dEeLdo & SiRiwan

8. TangoBoy & Rainkid

9. A&W (JB PROHIBITED)

10. chpLak(cold storage)

11.Nesquik & maam

12. izad_mbx

13. extequila

14. BioMoDiFIed (JB no go..mak pegang passport!)

15. rezasmess

16. salem77 (kalau tak ada aral melintang)

 

*Ps. Atas permintaan Abang Jamal aka spider175 ,

bagi yang tidak pasti lokasi Gatherin ,

harap berMeet-up @ KKFC side Kids PlayArea tiang no.14

jam 1000mlm +- 15minit

sebelum bergerak ke lokasi Gatherin.

 

---------------------------------------------------------------------

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

 

" People are like Motorcycles ; Each is customized a bit differently " c",)

Link to post
Share on other sites

Sorry guys,tak dapat join korang....i got an accident yesterday and kena stitches kat dagu beb!!!Alhamdulillah i'm still alive n kicking(macam RAMBO),my bike now kat workshop for heavy maintenance.Enjoy urself,will join u guys when i'm fully recovered insyaallah...

Link to post
Share on other sites
Sorry guys,tak dapat join korang....i got an accident yesterday and kena stitches kat dagu beb!!!Alhamdulillah i'm still alive n kicking(macam RAMBO),my bike now kat workshop for heavy maintenance.Enjoy urself,will join u guys when i'm fully recovered insyaallah...

hope ko sembuh cpat....taking care bro...:thumb:

Its Totally Not About The Bike,But its Totally Bout The RIDER!!:angel:

Link to post
Share on other sites
mcm interesting jek group nik...korg hang out slalu pat mane?

hang eh? hmm depends lah ade atas pokok, ade yg kat chin up bar yg extreme kene hang pat changi... :cheeky:

ade ke interesting dia cakap hakz.. tu baru dari pandangan luarna.. cuba join kite consperms lagik interesting lol... meh lah dtg mlm ni ek....

 

kwn2,maknanye smua akan berkumpul di KKFC sblum berhimpun ke Tanjung Rhu ehk?

iyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....... :dot:

 

dari screen yang kecik kalau dah leh nampak pixelation of the pic ...

take the ratio of every 1 mm on screen : 5 cm on print ...

see the rate it will give ...

jadi kesimpulan nyer? the final design ok ke tak ok?

Sorry guys,tak dapat join korang....i got an accident yesterday and kena stitches kat dagu beb!!!Alhamdulillah i'm still alive n kicking(macam RAMBO),my bike now kat workshop for heavy maintenance.Enjoy urself,will join u guys when i'm fully recovered insyaallah...

 

alermek brader amacam bleh grind dagu plak.... ni kes budget nk dagu terbelah cam dato siti nurhaliza ke? wakakakak... glad dat ur ok tho.. chillzz laen kali bleh jumpe.. utama kan kesihatan haha... hah rykros pe lagik ko nk drive kan? jln g pick up ni anak hahahaha....

http://farm3.static.flickr.com/2504/3947126520_f7541d4daf.jpg
Link to post
Share on other sites

Aik, baru time tu sms beria-ria nak turun gathering...takkn excited sgt smp accident? Takpe, kesihatan tu penting..dah pulih btl2, join lah ye...

Anyway, mcm mane ko accident smp scrap dagu? ceritakn lah sikit... Jgn jadi mcm aku, angin takde ribut takde, madang je nak test kekasaran tar kt kota singa ni...

http://i334.photobucket.com/albums/m420/Biomodified/biomodified.jpg

In Loving Memory: Muhammad Borhan Bin Jamal

A Cousin, A Friend, My Biking Mentor

Link to post
Share on other sites
Aik, baru time tu sms beria-ria nak turun gathering...takkn excited sgt smp accident? Takpe, kesihatan tu penting..dah pulih btl2, join lah ye...

Anyway, mcm mane ko accident smp scrap dagu? ceritakn lah sikit... Jgn jadi mcm aku, angin takde ribut takde, madang je nak test kekasaran tar kt kota singa ni...

 

 

Member bawak integra jam brake,aper lagi akoo pun jam n butter brake,tapi tak sempat....kena backstab bonnet....tros gi treatment,hantar motor gi hkl,tukar meter sama handlebar....nasib fork tk senget....kejap lagik nak amik motor ni.Too bad tk dpt join in e fun ngn korang2

 

Burn rubber,not dagu:sian:

Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum S4Mians!!

 

Tangoboy dan FadzS4 mengirim salam dan meminta maaf kerana tk dpt hadir semalam...Yg satu sakit(mungkin demam nak dpt 1st child), yg lagi satu tgh sandpaper dagu kt umah...Smoga kedua-duanya pulih dgn sepenuhnya..

http://i334.photobucket.com/albums/m420/Biomodified/biomodified.jpg

In Loving Memory: Muhammad Borhan Bin Jamal

A Cousin, A Friend, My Biking Mentor

Link to post
Share on other sites
next touring bile??..bole join??

 

Aku suspect penang trip ko maseh bole join...tapi sebelum meletak nama sila bertanya Tuan Spider175 dahulu. Anyway pon ade lagi satu day trip pi mane penye waterfall entah, yg ini boleh bertanya dgn @swat..

 

Yg paling penting sekali klau ade gathering ke events yg involve S4Melayu, hadirknlah diri klau tak keberatan..

http://i334.photobucket.com/albums/m420/Biomodified/biomodified.jpg

In Loving Memory: Muhammad Borhan Bin Jamal

A Cousin, A Friend, My Biking Mentor

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...