Jump to content
  • Join SingaporeBikes.com today! Where Singapore Bikers Unite!

    Thank you for visiting SingaporeBikes.com - the largest website in Singapore dedicated to all things related to motorcycles and biking in general.

    Join us today as a member to enjoy all the features of the website for FREE such as:

    Registering is free and takes less than 30 seconds! Join us today to share information, discuss about your modifications, and ask questions about your bike in general.

    Thank you for being a part of SingaporeBikes.com!

[Group] Home Of The S4Melayu Riders { S4M }


Kit Kat
 Share

Recommended Posts

aku pernah pakai renthal dahulu kala,handling ok gak but pat nk menyelit de hal skit,nk kene precise...tapi not all tempat selit bleh menyelit.....kadang2 terselit...but aniwaes all up to masing2nye cite rase...:thumb:

 

dah. kalau camtu, sudah. sim[an duit buat kawin lagi bagos. haha.

 

 

adoi. lagi stengah tahon ns mari! :cry::cry:

I'd rather get a Leo Vince than a Louis Vuitton.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

dengar2x gua yang tempat Pyok lepak ,

runtuh la... :angel:

 

 

 

:faint: Takpe Arm dia Strong :lol:

 

 

 

 

biar pecah kerusi or meja, jangan pecah dara

khekhe... :angel:

 

 

 

:slapforehead:

 

No comment nanti dia tarik tangan aku tercabut nanti

:angel:

 

 

 

 

 

 

 

Dey.. "Blue Mosque" to opposite kedai restaurant makcik yg kita pernah makan dulu larrrrr

 

 

 

 

Makcik ke anak makcik? :cheeky:

 

 

 

 

 

 

mencinya aku baca ayat tuuu maklom la 400cc siapa nak ajak....

 

 

 

menci kapa? :lol:

http://i6.photobucket.com/albums/y227/WingZer0/Interceptor/TailLight-1.jpg
Link to comment
Share on other sites

overhaul?bape cost of the damaged bro?:faint:

 

enta aku pun tak ingat.. i think bt 3k RM.. termasuk labour, parts bought at FJT & despatch org anta the parts.... & not to forget, priceless help from the many brothers over here :thumb:

http://i408.photobucket.com/albums/pp164/deesiriwan/kecik.jpg?t=1257906138

 

http://i408.photobucket.com/albums/pp164/deesiriwan/s4.jpg?t=1257910713

Link to comment
Share on other sites

Hi S4 Riders

 

Anyone DIY change their spark plug very frequently? Can you advice me what NGK plug model is the following S4 models using? Is it easier to DIY change plugs?

 

- Spec 1

- Spec 2

- Spec 3

 

NGK CR8EH-9

DENSO U24FER9

all specs using the same model...

easy to change if u noe hw to slot in the plug special tool to remove it...

http://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/Rykros.jpghttp://i355.photobucket.com/albums/r454/negatis99/landale.jpg

FBB6663M (CB400 SF Spec III) aka. Alis Landale

From: 17/06/2007-30/09/2007 Scrap:13/03/2008

 

Link to comment
Share on other sites

mencinya aku baca ayat tuuu maklom la 400cc siapa nak ajak....

BETOOLZZZZZZZ!!! ade gak yg berperasaan seperti ku... cam spider aku tgah holiday nie.. kite pn buat ah satu "eh sori last min trip"

Assalammualaikum,selamat pagi warga s4m...nak tanyelah aku ni selalu naik turun KL,anyone ada lobang tow truck ke atau kedai2 moto pat KL incase anything happens. Pm aku...

abg azam aka adek m.nasir 020192179358 ni lah no. yg ade lam hp aku....

& not to forget, priceless help from the many brothers over here :thumb:

 

klasik... midnite sup sayor.... :thumb:

http://farm3.static.flickr.com/2504/3947126520_f7541d4daf.jpg
Link to comment
Share on other sites

 

tu tunnel has a very interesting history behind it (smokeless stove)........tapi maklum lah tak train nak panjat gunung bukan bukit siot........satu round naik dah tercungap cungap...........

 

 

tunnelnya sama umur dgn ko eh pyok?...1977....sama tahun elvis kojol kot.......

ni satu round macam lain je kot....

I ride at 70km/hr only...please please dont blow2 at me or overtake me dangerously....wait i change into Incredible Hulk n dont know why my little baby bike will always be ahead of u if u do that

Link to comment
Share on other sites

 

abg azam aka adek m.nasir 020192179358 ni lah no. yg ade lam hp aku....

 

 

Thank you,kedai dia pat damasara eh?..ape nama kedai dia eh?..Pat belakang ni mid valley pon ada honda nye agent but tak sure dorang ada buat moto ke tak. :sian:

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582610_512257702123995_1975741852_n.jpg

 

"Irreplaceable"

Link to comment
Share on other sites

Aku jgn cakap pi touring jauh2 nak sakit hati...korg letak post pasal nak pi seberang tambak nak top-up aje aku dah upset..apatah lagi klau disebot touring smp ke thailand...lagi menyirap darah aku nak kebas passport...

http://i334.photobucket.com/albums/m420/Biomodified/biomodified.jpg

In Loving Memory: Muhammad Borhan Bin Jamal

A Cousin, A Friend, My Biking Mentor

Link to comment
Share on other sites

Dey.. "Blue Mosque" to opposite kedai restaurant makcik yg kita pernah makan dulu larrrrr

 

ouuhhh... k k... baru aku ingat.. tapi bangunan nye kaler dah turunz sikitzz..

bap tu tak nampak blue sangat..

 

kedai makcik... hmm... teringat aku kedai "makcik gemok 69" khekhe... :bounce:

 

makcik gemok.jpg

Link to comment
Share on other sites

ouuhhh... k k... baru aku ingat.. tapi bangunan nye kaler dah turunz sikitzz..

bap tu tak nampak blue sangat..

 

kedai makcik... hmm... teringat aku kedai "makcik gemok 69" khekhe... :bounce:

 

[ATTACH]88544[/ATTACH]

 

heehe makcik gemuk pandai 69..ni anak nenek yang kena sampuk eh.

fahn kau dah beli gps eh? boleh pinjam tak hehe ada hajat sikit.

http://i1194.photobucket.com/albums/aa374/kingform90/Wtf_japanese_butt_gun.gif
Link to comment
Share on other sites

mencinya aku baca ayat tuuu maklom la 400cc siapa nak ajak....

 

nak ajak tapi nanti mayak soal last2 tak dapat gie....

 

BETOOLZZZZZZZ!!! ade gak yg berperasaan seperti ku... cam spider aku tgah holiday nie.. kite pn buat ah satu "eh sori last min trip"

 

dipersilakan

 

tunnelnya sama umur dgn ko eh pyok?...1977....sama tahun elvis kojol kot.......

ni satu round macam lain je kot....

 

aku blum ade lagi time tunnel tu di korek, kalau ade aku musti volunteer to tolong korek........

 

Aku jgn cakap pi touring jauh2 nak sakit hati...korg letak post pasal nak pi seberang tambak nak top-up aje aku dah upset..apatah lagi klau disebot touring smp ke thailand...lagi menyirap darah aku nak kebas passport...

 

jgn kebas..... aku bagi kau satu idea........ gie cari kerja yang byk outstation........ baru dapat pegang passport....

 

ouuhhh... k k... baru aku ingat.. tapi bangunan nye kaler dah turunz sikitzz..

bap tu tak nampak blue sangat..

 

lain mcm je blue yang di maksudkkan

http://i55.photobucket.com/albums/g127/pyok/4%20nation%20ride/P3110181.jpg

 

My journey Photos @ photobucket.com

Link to comment
Share on other sites

dah. kalau camtu, sudah. sim[an duit buat kawin lagi bagos. haha.

 

 

adoi. lagi stengah tahon ns mari! :cry::cry:

 

mmg btol ah..nk selit tu susah siket..tapi handling dia sedap. :) tapi kalau duit simpan buat kawin tu lagi sedap..unless nk stay bujang for life..ah tu lagiiiiiiii sedap.

Honda Wave S125 (Mortal Kombat) FX 6045J [06-07]

Spark 135 (Transformers Cybertron) FBB 7182C [07-11]

Super 4 Spec III (Monster Energy III Red) FBB 2783B [08-11]

Honda Wave S125 FV 3157A [09-12]

FZ1S FBD 3365H [11-14]

Spark 135 (Yamaha Camel) FBB 4---M [10-current]

Honda CBR900RRR (Honda Repsol) FX 4---K [10-current]

Suzuki Bandit GSF1250K9 (20th Anniversary) FBE 8---R [14-current]

Link to comment
Share on other sites

Aku jgn cakap pi touring jauh2 nak sakit hati...korg letak post pasal nak pi seberang tambak nak top-up aje aku dah upset..apatah lagi klau disebot touring smp ke thailand...lagi menyirap darah aku nak kebas passport...

 

y? no passport ke ?? or moto tak leh go jauh ..:angel:

Link to comment
Share on other sites

jgn kebas..... aku bagi kau satu idea........ gie cari kerja yang byk outstation........ baru dapat pegang passport....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idea yg bagus tu....dgr tu Biol....

 

 

Tapi klu dia keja slalu overseas takut Mummy dia ikut

:lol:

 

:angel:

http://i6.photobucket.com/albums/y227/WingZer0/Interceptor/TailLight-1.jpg
Link to comment
Share on other sites

Assalmualaikum semua!!

 

Apa Khabar???

 

Geng and Bro ...

Aku tgh carik Spec 3 fairing... sesiapa ader good bargain and deal sila msg okie thks..

 

Lame menghilang....alih2 dah upgrade....:cheeky:

 

:faint: Takpe Arm dia Strong :lol:

 

Ni armstrong nye name, banyak legacy...semua jln long distance

 

Neil Armstrong: Perjalanan berapa ribu kilometre ke bulan

Lance Armstrong: Kayuh berape ratus km in Tour de France

Pyok Armstrong: Naik moto berape ratus km ke cambodia

 

Idea yg bagus tu....dgr tu Biol....

 

 

Tapi klu dia keja slalu overseas takut Mummy dia ikut

:lol:

 

:angel:

 

ni macam kena upgrade tu sidecar

Learned Past Living Present Think Future

Link to comment
Share on other sites

Ni armstrong nye name, banyak legacy...semua jln long distance

 

Neil Armstrong: Perjalanan berapa ribu kilometre ke bulan

Lance Armstrong: Kayuh berape ratus km in Tour de France

Pyok Armstrong: Naik moto berape ratus km ke cambodia

 

 

 

:thumb: :thumb: :thumb:

 

 

 

 

Jgn luper dia ni kaki pecah kerusi, meja dan ....

 

:angel:

http://i6.photobucket.com/albums/y227/WingZer0/Interceptor/TailLight-1.jpg
Link to comment
Share on other sites

jgn kebas..... aku bagi kau satu idea........ gie cari kerja yang byk outstation........ baru dapat pegang passport....

Nak jgk cari keje byk ourtstation...tapi klau mcm tu nak touring ape, mdang je nak kene anta kluar negara. naik kapalterbang plak tu...

slm suria!!

Org bgn g keje aku nk tdo.. Huish best nye holiday... Kroh krroohh..

Aik? asl aku tak baca siang2 sikit, klau tak ko boleh tdo dgn aku Tadi pagi aku baru balek keje...

Idea yg bagus tu....dgr tu Biol....

 

 

Tapi klu dia keja slalu overseas takut Mummy dia ikut

:lol:

 

:angel:

Dah jadi lagi satu kerja aku nak cari kerja. Dgn keadaan ekonomi yg sedang terumbang-ambing nih, blom lagi sanggup aku...tapi klau ade lobang apa salah nye..Klau mummy aku ikot, silap hari bulan aku brenti keje sak...

 

haa tu la pasal.. aku hidup skg pun da mcm org kaya... mkn tido merambu

mkn tido merambu...mm..

 

Ouh...ko dah dpt duit CPF ke?

http://i334.photobucket.com/albums/m420/Biomodified/biomodified.jpg

In Loving Memory: Muhammad Borhan Bin Jamal

A Cousin, A Friend, My Biking Mentor

Link to comment
Share on other sites

y? no passport ke ?? or moto tak leh go jauh ..:angel:

 

Passport ade...aku yg takle pi jauh, moto blom tau bole pi jauh...tapi, klau dari tuas smp ke changi airport pastu patah balek tu pada aku dah kira jauh tu..heheh.. :cheeky:

http://i334.photobucket.com/albums/m420/Biomodified/biomodified.jpg

In Loving Memory: Muhammad Borhan Bin Jamal

A Cousin, A Friend, My Biking Mentor

Link to comment
Share on other sites

Aik? asl aku tak baca siang2 sikit, klau tak ko boleh tdo dgn aku Tadi pagi aku baru balek keje...

 

 

 

 

:faint: @swat si biol ajak kau tido dgn dia! :lol: dlm diam ni bdk dah jadi GSK!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dah jadi lagi satu kerja aku nak cari kerja. Dgn keadaan ekonomi yg sedang terumbang-ambing nih, blom lagi sanggup aku...tapi klau ade lobang apa salah nye..Klau mummy aku ikot, silap hari bulan aku brenti keje sak...

 

 

 

:lol: :lol: :lol:

http://i6.photobucket.com/albums/y227/WingZer0/Interceptor/TailLight-1.jpg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




  • DAIS_ShellBAU_SingaporeBikes Banner_Motorcycle_300x250.png
×
×
  • Create New...