Jump to content
  • Join SingaporeBikes.com today! Where Singapore Bikers Unite!

    Thank you for visiting SingaporeBikes.com - the largest website in Singapore dedicated to all things related to motorcycles and biking in general.

    Join us today as a member to enjoy all the features of the website such as:

    • Forums
    • Blogs
    • Picture/Video Gallery
    • Motorcycle Clubs
    • Event Calendar
    • and many more!

    Registering is free and takes less than 30 seconds! Join us today to share information, discuss about your modifications, and ask questions about your bike in general.

    Thank you for being a part of SingaporeBikes.com!

MSR - Malay Sportsbikes Riders...


Recommended Posts

  • Replies 76.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • PUNK

    7061

  • R6uddin66

    5893

  • kambing

    4666

Top Posters In This Topic

Posted Images

Originally posted by rein_jahat14@Dec 21 2005, 01:39 AM

S.I.C

:lovestruck: :lovestruck:

I LIKE!!!

yang nak gi KL pulak, aku ade kawan aku satu,,dia girl bawak R1 01,,kita plan nak gi TERENGANU on MARCH ,,kalau aku ajag dia gi KL mesti dia okay nye.. amacam kita buat on FEBRUARY boleh tak brader brader ku..kalau set buat satu list ..

Link to post
Share on other sites
Originally posted by rein_jahat14@Dec 21 2005, 05:31 AM

ok takpe..Plan dekat2 dulu...

Later kira ok kan plan yang jauh2 pey jalan!!:thumb:

orait,,eh list belum penuh lagi. yang lain ngah tidur agaknye.. jap lagi aku pulak nak balik tidur,,,okaylah brader,kite sambung malam ni..

Link to post
Share on other sites
Originally posted by SKIMMER@Dec 19 2005, 09:27 PM

aku jadi ring leader ,,,,tak dapat,,,:smile: :smile:

amacam new year eve ni ,,tak ke brader-brader disini ade plan ke ??? aku pun ngah otak buntu dah,,,:giddy: :giddy: :giddy:

susah2 nk plan...ape kata on 26dec kita ramai2 gi sembahyang kat masjid? setidak tidaknye kalau tsunami datang kita terselamat hehehehheheheh:cheeky: :cheeky:

Link to post
Share on other sites

outing gi singgah slalu confrim tak? who are going? kalau jadik.. aku nak turun.. :) khekh

931153_10151259704352614_844334838_n.jpg

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.

So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Link to post
Share on other sites
Originally posted by indra636@Dec 21 2005, 11:26 AM

susah2 nk plan...ape kata on 26dec kita ramai2 gi sembahyang kat masjid? setidak tidaknye kalau tsunami datang kita terselamat hehehehheheheh:cheeky: :cheeky:

tsunami datang,,,satu singapore tengelam siol,kalau macam tu ,besok jugak aku pasang propeller kat motor aku..:cheeky: :cheeky:

Link to post
Share on other sites

MY DIY oiler!!!!!

 

oiler bottle at my rear seat

http://www.photoi.org/share/upload2/561605719/oiler1.jpg

 

the setup, knob, control flow rate of lubrication oil. very nice control as well

http://www.photoi.org/share/upload2/267072670/oiler2.jpg

 

view from the back

http://www.photoi.org/share/upload2/1736438039/oiler3.jpg

 

http://www.photoi.org/share/upload2/865636268/oiler4.jpg

 

nipper driper x 2

http://www.photoi.org/share/upload2/24323152/oiler5.jpg

 

drilled 2 holes on my front chain guard to hold the 2 dripers onto chain at correct places.

http://www.photoi.org/share/upload2/2054192525/oiler6.jpg

 

this is how i tried to hide the tube n oiler bottle

http://www.photoi.org/share/upload2/569049877/oiler7.jpg

 

total cost:

 

Knobs x 2 = $2 ($1 each)

Dripers x 2 = $1 ($0.50 each)

tube x 4 metres = $2 ($0.50 each metre, but i used 1 metre only)

oiler bottle x 1 = $0.80

 

so total amount of money needed is only $4.30 + ur lubrication oil + drill + time

No more regrets.

Link to post
Share on other sites
Originally posted by AsHaRiE@Dec 21 2005, 12:52 PM

outing gi singgah slalu confrim tak? who are going? kalau jadik.. aku nak turun.. :) khekh

-------SINGGAH SELALU on 26 dec-------

 

(meet-up at causeway point around 11pm moving around 12am)

(jangan lambat,ape-ape contact each other)

 

 

 

 

1)ZAI / 97941106 / ZX10

2)rein / 98288330 / maybe aku naik aku pey scooter..heheh

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

korang taruk nama korang kat dalam list ni..jadi ape-ape senang nak contact..

Link to post
Share on other sites

Nick / name / contact / Bike

 

Rein_jahat14 / rein / 98288330 / cbr6f3:thumb:

kambing / amie / 92475167 / r1

skimmer/ zai / 97941106 / zx10

bob_daniel /bob / 90031463

Aie / 93655390 / R1

wacko / 93481465 / rs250

SaNibOy / 94566541 / R1

http://img285.imageshack.us/img285/9274/saniboyburn0ui.gifhttp://img.photobucket.com/albums/v220/saniboy/Ride/style.jpg
Link to post
Share on other sites
Originally posted by SKIMMER@Dec 21 2005, 08:39 PM

-------SINGGAH SELALU on 26 dec-------

 

(meet-up at causeway point around 11pm moving around 12am)

(jangan lambat,ape-ape contact each other)

 

 

 

 

1)ZAI / 97941106 / ZX10

2)rein / 98288330 / maybe aku naik aku pey scooter..heheh

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

korang taruk nama korang kat dalam list ni..jadi ape-ape senang nak contact..

Alamak, mungkin aku pegi holiday ngan family aku ar. Kalau set, aku bilang korang. :smile:

http://img285.imageshack.us/img285/9274/saniboyburn0ui.gifhttp://img.photobucket.com/albums/v220/saniboy/Ride/style.jpg
Link to post
Share on other sites
Rein_jahat14 / rein / 98288330 / cbr6f3:thumb:

kambing / amie / 92475167 / r1

skimmer/ zai / 97941106 / zx10

bob_daniel /bob / 90031463

Aie / 93655390 / R1

wacko / 93481465 / rs250

SaNibOy / 94566541 / R1

 

wwaahhhh.. motor motor besarr!!

 

alamak.. aku bawak sp jer.. ni mesti tertinggal.. aku ni jalan johore tak pandai sgt.. heeheh ok tak agak2?

931153_10151259704352614_844334838_n.jpg

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.

So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Link to post
Share on other sites
Originally posted by AsHaRiE@Dec 21 2005, 09:33 PM

wwaahhhh.. motor motor besarr!!

 

alamak.. aku bawak sp jer.. ni mesti tertinggal.. aku ni jalan johore tak pandai sgt.. heeheh ok tak agak2?

no prob brader ,kalau nak ikut ,taruk nama dalam list SINGGAH SELALU k.

Link to post
Share on other sites
Originally posted by AsHaRiE@Dec 21 2005, 09:33 PM

wwaahhhh.. motor motor besarr!!

 

alamak.. aku bawak sp jer.. ni mesti tertinggal.. aku ni jalan johore tak pandai sgt.. heeheh ok tak agak2?

Jgn takot la brader. Takkan la kite nak tinggalkan kau. Penah sekali last 2 years time aku bawak SRAD. Ada 2 moto class 2 4 moto 2a & last but not least 1 moto TZM. Sampai gak ke KL sama2. :smile:

http://img285.imageshack.us/img285/9274/saniboyburn0ui.gifhttp://img.photobucket.com/albums/v220/saniboy/Ride/style.jpg
Link to post
Share on other sites

-------SINGGAH SELALU on 26 dec-------

 

(meet-up at causeway point around 11pm moving around 12am)

(jangan lambat,ape-ape contact each other)

 

 

 

 

1)ZAI / 97941106 / ZX10

2)rein / 98288330 / maybe aku naik aku pey scooter..heheh

3)roy / xr 4000 (hehehe/ bukan dalam forum ni tapi member ZAI

4)

5)

6)

7)

8)

9)

korang taruk nama korang kat dalam list ni..jadi ape-ape senang nak contact:smile:

Link to post
Share on other sites

-------SINGGAH SELALU on 26 dec-------

 

(meet-up at causeway point around 11pm moving around 12am)

(jangan lambat,ape-ape contact each other)

 

 

 

 

1)ZAI / 97941106 / ZX10

2)rein / 98288330 / maybe aku naik aku pey scooter..heheh

3)roy / xr 4000 (hehehe/ bukan dalam forum ni tapi member ZAI)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

korang taruk nama korang kat dalam list ni..jadi ape-ape senang nak contact:smile:

Link to post
Share on other sites

-------SINGGAH SELALU on 26 dec-------

 

(meet-up at causeway point around 11pm moving around 12am)

(jangan lambat,ape-ape contact each other)

 

 

 

 

1)ZAI / 97941106 / ZX10

2)rein / 98288330 / maybe aku naik aku pey scooter..heheh

3)roy / xr 4000 (hehehe)/ bukan dalam forum ni tapi member ZAI)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

korang taruk nama korang kat dalam list ni..jadi ape-ape senang nak contact:smile:

Link to post
Share on other sites
Jgn takot la brader. Takkan la kite nak tinggalkan kau. Penah sekali last 2 years time aku bawak SRAD. Ada 2 moto class 2 4 moto 2a & last but not least 1 moto TZM. Sampai gak ke KL sama2.

 

ffuuii KL?? mak aiii.. jauhnyerr.. seriously.. aku takkan brani sey gi sana kalau naik motor 2b.. tak sampai jer.. dah penat.. hahah ok ok.. nanti aku try get the guys whether drg nak join.. sebab aku takut last minute si CSM aku call balik camp.. sebab pending guard duty.. kalau tak de pape.. aku ON!!

931153_10151259704352614_844334838_n.jpg

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.

So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Link to post
Share on other sites
Originally posted by SKIMMER@Dec 21 2005, 09:43 PM

-------SINGGAH SELALU on 26 dec-------

 

(meet-up at causeway point around 11pm moving around 12am)

(jangan lambat,ape-ape contact each other)

 

 

 

 

1)ZAI / 97941106 / ZX10

2)rein / 98288330 / maybe aku naik aku pey scooter..heheh

3)roy / xr 4000 (hehehe)/ bukan dalam forum ni tapi member ZAI)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

korang taruk nama korang kat dalam list ni..jadi ape-ape senang nak contact:smile:

erk...

26 kirakan monday nite ehk..

atau sunday nite.. masok midnite dah consider 26 kan..

chip, double confirm chip..

akot plak nanti aku tunggu peh tunggu skali esoknya atau hari seblomnya kan.. :x

Some people measure their adventures in miles or days. I prefer "lamp posts".

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...